Thursday, June 1, 2023

Zelenski: “Putem restabili pacea și crea o garanție împotriva oricăror agresiuni”

Recomandare:

Sâmbătă, 25 februarie 2023, președintele Ucrainei s-a adresat participanților la evenimentul președintelui federal al Germaniei.

Zelenski a spus: “Ceea cu ce lumea liberă s-a obișnuit în decenii de pace s-a dovedit a fi ceva pentru care trebuie să se lupte.”

Diplomația nu a funcționat. Arhitectura de securitate existentă în lume nu a funcționat. Vechea speranță europeană că legăturile economice ar putea împiedica deplasarea coloanelor de tancuri rusești nu a funcționat.”

El a ținut să sublinieze: “Dar a existat ceva care a funcționat. În primul rând, unitatea. Unitatea Ucrainei, a Germaniei și a întregii lumi libere. Și determinare. Determinarea de a proteja fundamentele vieții noastre”.

“Luptăm pe pământ ucrainean pentru ceea ce voi toți, dragi prieteni, nu vă puteți imagina viețile voastre fără. Aceasta este securitatea de bază. Aceasta este libertatea și viața în conformitate cu legea. Aceasta este demnitatea umană și dreptul fiecărei persoane și al fiecărei comunități de a fi respectate. Aceasta este fericirea de a trăi într-o familie și oportunitatea de a visa la un viitor sigur și liber pentru copiii voștri”.

“Putem câștiga?” întrebare retorică a lui Zelenski, pentru că tot el răspunde: “Da, suntem capabili de asta. Uniți. Determinați. Și de neînvins. Suntem capabili să punem capăt agresiunii rusești încă din acest an”.

Invazia Rusiei în Ucraina din 2022 până în prezent

La 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, într-o escaladare majoră a războiului ruso-ucrainean, care a început în 2014. Invazia s-a soldat cu zeci de mii de morți de ambele părți. Ea a provocat cea mai mare criză de refugiați din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Aproximativ 8 milioane de ucraineni au fost strămutați în interiorul țării lor până la sfârșitul lunii mai, iar peste 8 milioane au fugit din țară până la 21 februarie 2023.

După Revoluția ucraineană din 2014, Rusia a anexat Crimeea, iar paramilitarii susținuți de Rusia au cucerit o parte din regiunea Donbas din sud-estul Ucrainei, formată din oblasturile Luhansk și Donețk, declanșând un război regional, potrivit unui site informativ.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img