Tuesday, June 6, 2023

Zebrele: Ușor de recunoscut și posibila semnificație a dungilor

Recomandare:

Rasa care locuiește în Selwo Aventura din Estepona este zebra de câmpie (equus quagga), cel mai comun și răspândit tip de zebră.

Ca o paranteză, Selwo Aventura este un parc tematic și o grădină zoologică aparținând lanțului Parques Reunidos, situat în municipalitatea andaluză Estepona, Malaga, Spania.

Acest parc se întinde pe o suprafață de 100 de hectare și expune peste 2000 de animale din diferite specii de pe toate continentele.

Oferă activități de agrement, cum ar fi poduri suspendate, plimbări cu dromaderul, tiroliană și tir cu arcul.

Există săli de clasă educaționale și recreative pentru copii. Parcul include un hotel în interiorul parcului și cazare în cabane.

Ce se știe despre zebra de câmpie

Zebra de câmpie trăiește în toate habitatele din Africa – mai ales în sud-est – de la nivelul mării până la 4.300 de metri pe Muntele Kenya, cu excepția pădurilor tropicale, a deșerturilor sau a pădurilor de dune.

Dungile albe de pe corpul lor întunecat le caracterizează și le diferențiază de rudele lor, caii.

Încă nu este clar de ce zebrele sunt animale cu dungi și de ce au evoluat în acest fel.

Există diferite teorii: de la cele care susțin că dungile servesc la reglarea căldurii corporale, la cele care susțin că sunt o protecție împotriva insectelor și a prădătorilor, sau cele care speculează că ar putea servi la distingerea diferiților indivizi din grup.

De o importanță deosebită este faptul că modelul fiecărui individ este unic (la fel ca amprentele digitale ale oamenilor, de exemplu), în timp ce alte trăsături distinctive sunt mirosul și vocalizele fiecărui individ.

Zebrele sunt ierbivore și diurne și se grupează în familii stabile, formate de obicei dintr-un armăsar mascul, una până la șase femele și puii acestora. Fiecare iapă dă naștere unui singur mânz după o gestație de 12 luni.

Amenințările la adresa acestei specii sunt, ca de obicei, de origine umană: pierderea habitatului, blocarea rutelor lor de migrație din cauza extinderii culturilor sau a vânătorii ilegale.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img