Tuesday, June 6, 2023

Wow! Noul director al Băncii Spaniei a demisionat după câteva ore de la numire

Recomandare:

Incredibil, dar adevărat. La doar câteva ore de la numirea sa, Antonio Cabrales, noul director al Băncii Spaniei, a demisionat.

Antonio Cabrales a fost numit marți, 14 februarie, de către guvern în funcția de director al Băncii Spaniei. Doar câteva ore mai târziu, acesta și-a dat demisia. Surse familiare cu decizia au informat Europa Press că decizia sa s-a bazat pe “motive personale”, deși Cabrales însuși nu a făcut încă niciun comentariu.

Potrivit cotidianului El Mundo, demisia sa ar putea fi legată de sprijinul pe care l-a acordat în trecut fostului ministru catalan Clara Ponsati.

Aceasta a devenit fugară a justiției spaniole după referendumul ilegal din 1 octombrie 2022, iar fostul ministru al economiei, Andreu Mas-Colell, a fost urmărit penal de Curtea de Conturi pentru o presupusă deturnare de bani publici pentru promovarea ‘procés’ în străinătate.

Cabrales a beneficiat de sprijinul partidului Partido Popular, care a subliniat în pactul cu guvernul candidatura sa ‘ireproșabilă’, departe de partizanat, potrivit ziarului.

Când a ieșit la iveală sprijinul acordat liderilor pro-independență, Cabrales ar fi decis să facă un pas înapoi și să părăsească postul. Numirea sa a avut, de asemenea, aprobarea lui Pablo Hernandez de Cos, guvernatorul Băncii Spaniei.

Numiri la bancă, pas cu pas

Marți, 14 februarie 2023, în cadrul Consiliului de Miniștri, guvernul a fost de acord cu numirea lui Judith Arnal și Antonio Cabrales ca noi directori ai Băncii Spaniei. Acest lucru a urmat propunerii Nadia Calviño, ministrul pentru Afaceri Economice și Transformare Digitală, potrivit unui comunicat emis de acest departament.

Cabrales, împreună cu Judith Arnal, ar urma să îi înlocuiască pe Fernando Eguidazu și Carmen Alonso, ale căror mandate de directori ai Băncii Spaniei s-au încheiat la începutul acestei luni.

El deține un doctorat în economie de la Universitatea din California și este profesor la Universitatea Carlos III din Madrid. Cabrales a fost, de asemenea, profesor și șef al departamentului de economie la University College London și profesor la Universitat Pompeu Fabra din Barcelona.

Cabrales lucrează în domeniul economiei rețelelor sociale și al designului și mecanismelor, al jocurilor de învățare și al evoluției, al economiei experimentale și comportamentale și al organizării industriale, după cum relatează laopiniondemalaga.es.

De asemenea, este editor asociat al Journal of Economic Theory și, anterior, editor al Berkeley Electronic Journal of Economic Analysis and Policy and Economic Research, precum și fost editor asociat al Journal of the European Economic Association și al SERIEs.

Printre alte funcții se numără cea de vicepreședinte executiv al Asociației Economice Europene și, de asemenea, cea de fost președinte al Asociației Economice Spaniole și membru de onoare al ambelor asociații.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img