Tuesday, June 6, 2023

World Athletics promite egalitatea de gen cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

Recomandare:

Sebastian Coe, dublu campion olimpic și președinte al World Athletics (WA), a făcut apel la părțile interesate din cadrul organizației să contribuie la realizarea egalității de gen cu ocazia zilei speciale de astăzi a femeii.

WA este gata să atingă o reprezentare feminină de 40 la sută în Consiliul său, inclusiv o vicepreședintă în acest an, precum și o rată de înscriere de 40 la sută de femei la cursurile online de administrator sportiv.

World Athletics s-a angajat, de asemenea, să ajute cele 214 federații membre ale sale să implementeze politici de protecție. Un amplu material în acest sens este publicat pe pagina oficială WA.

“Sunt extrem de mândru că World Athletics este din nou lider în ceea ce privește echitatea de gen în sport”, a declarat Coe, membru al Comitetului Internațional Olimpic din iulie 2020.

“A fost o parte importantă a reformelor pe care le-am introdus în 2016. În lumea de astăzi, nu este suficient să oferim șanse egale, ci trebuie să oferim echitate”.

”Pentru a obține o adevărată echitate în sportul nostru, este important să le oferim atletelor, administratorilor și oficialilor noștri de sex feminin instrumentele și mediul de care au nevoie pentru a fi împuternicite să urmeze o carieră la toate nivelurile atletismului – fie prin stabilirea unor cote de reprezentare feminină în Consiliul nostru, fie prin oferirea unor oportunități de învățare și dezvoltare mai flexibile, care să se potrivească mai bine cu angajamentele femeilor – suntem absolut dedicați să facem sportul nostru echitabil și reprezentativ pentru toți”.

El a îndemnat toate părțile interesate ale organizației să joace un rol activ pentru a contribui la atingerea obiectivelor colective.

“De la federațiile noastre membre la comitetele locale de organizare, la mass-media și fotografii care ne acoperă evenimentele, fiecare dintre noi joacă un rol crucial în realizarea echității pentru femei în atletism, în sport și în fiecare aspect al vieții”, a adăugat Coe.

“Îi invit pe toți cei din sportul nostru să își facă partea lor în apărarea egalității de gen ori de câte ori și oriunde văd că este nevoie de îmbunătățiri.”

World Athletics s-a angajat, de asemenea, să crească numărul de antrenori femei la Campionatele Mondiale cu cel puțin 20 la sută până la Tokyo 2025.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img