Thursday, June 1, 2023

Vremea, în aceste zile. La ce să ne așteptăm

Recomandare:

În regiunea Moldovei, ziua de miercuri, 15 martie 2023 a debutat cu soare, doar că este vorba despre un soare cu ”dinți”.

Doar că anunțul meteorologilor nu este deloc bun pentru sufletele noastre care caută soarele și căldura, moderată, echilibrată.

Iată cum arată vremea, potrivit specialiștilor în domeniu, citați de media.

Pe parcursul zilei, înnorările se vor accentua treptat în vest, centru și nord și ploile vor fi în extindere în Banat, Crișana, Maramureș, iar spre seară și în vestul Transilvaniei și al Olteniei, în timp în zonele montane aferente, doar la altitudini mari vor fi și lapoviță și ninsori; în rest cerul va fi temporar noros.

Ninsori, la munte

La munte vor predomina ninsorile – moderate cantitativ în Carpații Occidentali, în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice, precum și din nord-vestul Moldovei vor fi precipitații mixte, iar în rest va ploua, pe arii mai extinse în Oltenia.

Pe unele porțiuni de drum sau regiuni restrânse se vor acumula cantități de apă mai însemnate (peste 10…15 l/mp). Vântul va avea intensificări, local și temporar în regiunile vestice, nord-vestice și estice, precum și pe crestele montane, cu rafale de peste 50…55 km/h și doar izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București, cald

În București, însă, vremea va fi caldă. Pe parcursul zilei înnorările vor fi temporare, dar noaptea cerul va fi mai mult noros și spre finalul intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară, va fi de 14…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade, potrivit ANM.

La Chișinău vremea este parțial noroasă și se încălzește, treptat, de la 4 la 12 grade, în timp ce vântul este, azi, moderat. În schimb, mâine, 16 martie 2023 sunt așteptate ploi în mai multe regiuni ale Moldovei.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img