Thursday, June 1, 2023

Vrem pace! Generală a ONU a votat majoritar în favoarea retragerii Rusiei din Ucraina

Recomandare:

O rezoluție de pace facilitată de UE a primit un vot decisiv în favoarea retragerii de către Rusia a forțelor sale din Ucraina în Adunarea Generală a ONU.

Adunarea Generală a ONU a votat în mod decisiv în seara de joi, 23 februarie 2023, pentru adoptarea rezoluției de pace a Ucrainei, facilitată de UE.

Cu un rezultat de 141 de voturi pentru și șapte împotrivă, comunitatea internațională a luat atitudine în încercarea de a instaura pacea în Ucraina, în conformitate cu Carta ONU. Și totuși, un număr de 32 de țări s-au abținut de la vot.

Votul a avut loc în contextul în care se împlinește un an de la lansarea invaziei ilegale a fostului stat sovietic de către Vladimir Putin.

“Sunt recunoscător tuturor țărilor care au aprobat rezoluția crucială a @Assambleei Generale a ONU “Principiile Cartei Organizației Națiunilor Unite care subliniază pacea cuprinzătoare, dreaptă și durabilă în Ucraina””, a scris pe Twitter președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Într-un al doilea mesaj pe Twitter, președintele Zelenski a ținut să menționeze: “Această rezoluție este un semnal puternic al sprijinului global neîntrerupt pentru Ucraina. O mărturie puternică a solidarității comunității cu oamenii în contextul aniversării agresiunii pe scară largă a FR. O manifestare puternică a sprijinului global pentru #FormulaPace a Ucrainei!”.

Poziția UE față de invadarea Ucrainei de către Rusia

UE și statele sale membre condamnă cu fermitate agresiunea militară brutală, neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei și anexarea ilegală a regiunilor Donețk, Luhansk, Zaporijia și Herson ale Ucrainei. Este condamnată, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Din februarie 2022, Consiliul European și Consiliul Uniunii Europene s-au reunit periodic pentru a discuta despre situația din Ucraina din diferite perspective.

Rusia trebuie să înceteze imediat acest război atroce. Uniunea Europeană va fi alături de Ucraina oferind un sprijin de neclintit atât timp cât va fi nevoie. Acestea sunt concluziile Consiliului European din 9 februarie 2023.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img