Tuesday, June 6, 2023

Vidra s-a reprodus într-un râu din Spania pentru prima dată în ultimele patru decenii

Recomandare:

Râul Mogent este un râu din nord-estul Peninsulei Iberice, un afluent al Besos, care traversează provincia Barcelona.

Noul grup familial este alcătuit dintr-o femelă și doi pui, născuți în vară, care fac deja călătorii zilnice însoțiți de mama lor. Ei vor continua să facă acest lucru până când vor împlini aproximativ un an, care este vârsta medie de emancipare a acestei specii.

În ultimii ani, au fost detectați periodic indivizi în râul Mogent, un afluent al râului Besos, dar era vorba de vidre care se aflau în trecere și care veneau din alte zone.

Anul trecut, același proiect a permis să se confirme, pentru al treilea an consecutiv, că vidra se reproduce în bazinul Besos.

Antoni Alarcon, directorul Grădinii Zoologice din Barcelona, a confirmat: ”Această constatare arată relevanța activității de conservare a habitatelor în vederea păstrării biodiversității acestora și cu atât mai mult în cazul unor habitate atât de stresate și problematice cum sunt bazinele râurilor Besos și Tordera, râuri pronunțat mediteraneene”.

Ce se șție despre vidre

Vidrele sunt animale cosmopolite, lipsind doar in Australia și insulele învecinate. Ele viețuiesc pe litoraluri stâncoase marine, pe lângă apele curgătoare și stătătoare, fiind înotătoare excelente. Ele ating pe uscat o viteză de 29 km/h. Vizuinele unor vidre sunt uneori dotate cu mai multe încăperi săpate la cel mult 500 m de malul apelor.

Animalele își marchează teritoriul cu ajutorul glandalelor anale, masculii având un teritoriu mult mai mare decât femelele.

Vidrele sunt animale de obicei active ziua, dar unele dintre ele practică un mod de viață nocturn. Își fac rost de hrană din apă. Vidrele se hrănesc cu pește, broaște, crustacei și alte nevertebrate acvatice, cantitatea de hrană zilnică a unei vidre variind între 15 și 25% din greutatea corporală a animalului.

Cantitatea necesară de hrană este influențată de anotimp.Cele mai multe vidre vânează între 3 și 5 ore pe zi. Masculii trăiesc solitari, căutându-și pereche numai în perioada împerecherii, iar femelele se ocupă de creșterea puilor.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img