Sunday, May 28, 2023

Procurorul special în cazul ”Rust” a anunțat că se retrage. Victorie pentru actorul Alec Baldwin

Recomandare:

Actorul Alec Baldwin a reușit să o înlăture pe Andrea Reeb din cazul împușcăturilor din ”Rust”, după ce procurorul special a anunțat că se retrage.

Despre Reeb se știe că este un fost procuror al celui de-al nouălea district judiciar din New Mexico.

Victorie pentru actorul Alec Baldwin deoarece Andrea Reeb, procurorul special în cazul împotriva sa, a anunțat marți, 14 martie 2023, că se retrage. Ea fusese însărcinată cu ancheta privind împușcarea mortală, în New Mexico, în octombrie 2021, a cameramanului Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, pe platoul de filmare al peliculei ”Rust”.

Avocatul lui Baldwin, Luke Nikas, a depus în februarie o moțiune prin care a cerut ca republicanul să fie înlăturat din acest caz. Aceștia au susținut că Reeb a fost compromisă ca urmare a noii sale poziții și, prin urmare, neeligibilă pentru a continua după ce a fost aleasă în noiembrie anul trecut în Camera din New Mexico, după cum a relatat dailymail.co.uk.

”Continuarea activității doamnei Reeb în calitate de procuror special în acest caz este neconstituțională. Problema juridică nu este una strânsă. Ea trebuie să fie descalificată”, a comentat Nikas la vremea respectivă. Clientul său este cunoscut ca fiind un democrat fervent.

Secțiunea 1 a articolului III din Constituția statului New Mexico prevede că un membru în exercițiu al Legislativului nu poate ‘exercita nicio putere care aparține în mod corespunzător’ nici puterii executive, nici celei judiciare, a subliniat Nikas.

”În calitate de procuror special, reprezentantul Reeb este învestit prin lege cu toate puterile și îndatoririle unui procuror districtual, care este considerat a fi membru fie al ramurii judiciare, fie al celei executive a guvernului din New Mexico”, a explicat el.

După ce a desfășurat o anchetă privind incidentul de împușcare în numele procuraturii districtuale din Santa Fe, Reeb a concluzionat că vina pentru moartea lui Hutchins aparține în mod ferm producătorului filmului – Baldwin – și echipei sale de producție.

Într-o declarație publicată marți de procurorul districtual, Reeb a declarat: "După o lungă reflecție, am luat decizia dificilă de a renunța la funcția de procuror special în cazul "Rust". Prioritatea mea în acest caz - și în fiecare caz pe care l-am instrumentat în cei 25 de ani de carieră - a fost dreptatea pentru victimă'.
”Cu toate acestea, a devenit clar că cel mai bun mod în care mă pot asigura că se va face dreptate în acest caz este să mă retrag, astfel încât procuratura să se poată concentra asupra probelor și faptelor, care arată în mod clar că nerespectarea totală a protocoalelor de siguranță de bază a dus la moartea Halynei Hutchins. Nu voi permite ca întrebările legate de calitatea mea de legislator și procuror să umbrească adevărata problemă în cauză”, a mai spus ea, citată de media externă.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img