Thursday, June 1, 2023

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește de la 30 la 35 de lei, de la 1 iulie

Recomandare:

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește de la 30 la 35 de lei, de la 1 iulie a propus ministrul Finanțelor într-o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor la care a luat parte și premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a participat, alături de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi, reprezentanţi ai Guvernului, ai Confederaţiilor sindicale şi patronale, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Întâlnirea a avut loc în contextul modificărilor şi completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social şi Legea nr.53/2003 – Codul muncii precum şi a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a acestor tichete de masă.

În privinţa modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanţelor a prezentat propunerea de a mări valoarea tichetelor la 35 de lei sau la 40 de lei, noua valoare urmând să se aplice de la 1 iulie.

Propunerea urmează a fi analizată de organizaţiile patronale. În cadrul reuniunii, s-au dezbătut și propunerile organizaţiilor sindicale de modificare şi completare a Legii privind Dialogul Social.

În urma discuţiilor, premierul Nicolae Ciucă a dispus ca, până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img