Tuesday, June 6, 2023

Vacanța de Paște s-a transformat în vacanța de Iarnă. Pârtiile din Poiana Braşov, redeschise

Recomandare:

Vacanța copiilor de Sărbătorile Pascale s-a transformat într-o adevărată vacanță de iarnă. Autorităţile din Braşov au anunţat redeschiderea mai multor pârtii din staţiunea Poiana Braşov, ca urmare a temperaturilor scăzute şi ninsorilor din ultimele zile care au făcut ca stratul de zăpadă să fie unul considerabil.

Astfel, turiştii vor putea coborî pe pârtia Sulinar sau pe pârtia Drumul Roşu şi apoi, pe variantă, spre pârtia Bradul până în staţiune. Înainte de ninsorile de la început de aprilie, erau practicabile pârtiile în partea superioară a masivului Postăvaru.

Vacanța de Paște va atrage turiști

”Datorită condiţiile meteo favorabile din ultimele zile, ninsoarea abundentă şi temperaturile negative, care au permis pornirea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, nu doar că în partea superioară a masivului Postăvarul se schiază în condiţii bune, dar se va putea coborî pe schiuri până în Poiana Braşov, pe pârtia Sulinar, cu intrare pe Zidul Mare sau prin varianta 2 D, apoi coborâre pe Canal  sau pe Drumul Roşu, şi apoi pe varianta 2E, spre pârtia Bradul. Se schiază în condiţii bune, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roşu, cu ieşire la telescaunul Ruia, stratul de zăpadă bătută pe pârtie ajungând până la 30 de centimetri. De asemenea, se va schia şi pe pârtia pentru începători Bradul”, au transmis oficialii Primăriei Braşov, citate de news.ro.

Conform acestora, pentru a asigura accesul spre partea superioară a masivului a celor care vor coborî până în Poiana Braşov, va fi pusă în funcţiune telecabina Capra Neagră.

Tarifele la telegondolă și telescaun sunt reduse

Tarifele de transportul pe cablu în Poiana Braşov sunt reduse, în această perioadă, atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend. Pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă numărul de puncte a scăzut de la 6 la 5 puncte, iar pentru telescaunul Ruia de la 4 la 3 puncte. Administratorii pârtiilor re recomandă schiorilor să cumpere ski-pass în aşa fel încât să poată consuma punctele cumpărate.

Instalaţiile de transport pe cablu care vor funcţiona sunt telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Ruia şi  Bradul.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img