Sunday, May 28, 2023

UPDATE: Trei morți și peste 200 de răniți, în urma noului cutremur care a lovit regiunea Hatay din Turcia

Recomandare:

Nici nu și-au revenit bine după uriașul cutremur de peste 7 grade, cu zeci de mii de morți și răniți, că un nou cutremur a zgudit Turcia.

Trei persoane au murit după ce regiunea Hatay din sudul Turciei a fost lovită de un nou cutremur puternic cu magnitudinea de 6,4 grade.

Marți, 21 februarie

După cum a anunțat ministrul turc de interne Suleyman Soylu, cel puțin trei persoane au murit și cel puțin 213 au fost rănite după ce un alt cutremur puternic a lovit luni, 20 februarie, regiunea Hatay din sudul Turciei.

O persoană a fost ucisă în fiecare dintre localitățile Antakya, Defne și Samandag, a detaliat el. Potrivit AFAD, Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență din țară, mai multe clădiri s-au prăbușit.

Luni, 20 februarie. Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, a zguduit sudul Turciei, în apropiere de coasta mediteraneană, în seara de luni, 20 februarie 2023, la ora 18:04. Este vorba de aceeași regiune care a suferit pagube catastrofale în urmă cu doar două săptămâni.

Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS) a înregistrat epicentrul cutremurului la 3 km de orașul Uzunbag, în provincia Hatay. Potrivit agenției turcești de gestionare a dezastrelor AFAD, cutremurul a fost centrat în jurul orașului Defne din provincia Hatay, la o adâncime de 10 km, după cum a relatat Sky News.

Sudul Turciei și nordul Siriei încă se recuperează după cutremurele masive anterioare de 7,8 și apoi de 7,7 grade pe 6 februarie. Se estimează că peste 40.000 de persoane și-au pierdut viața, iar aproximativ 345.000 de apartamente ar fi fost distruse.

Imaginile încărcate pe rețelele de socializare arată prăbușirea mai multor clădiri în urma cutremurului. Se pare că acest ultim cutremur a fost resimțit până în Israel și Liban.

Concluzie

Terifiant, incredibil, dar Pământul ne zgâlțâie. În limbaj spiritual este un mesaj. ce trebuie să înțelegem? Oricum ar fi, faptul este înfiorător, numai la gândul lui, ce să mai spunem de cei care au trăit și trăiesc pe viu acest coșmar al omenirii.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img