Tuesday, June 6, 2023

Unul dintre creatorii vaccinului Sputnik V Covid a fost găsit strangulat în locuința sa din Moscova

Recomandare:

Andrey Botikov, unul dintre oamenii de știință care au creat vaccinul împotriva coronavirusului Sputkik V, a fost găsit mort, după ce ar fi fost strangulat cu o curea, în apartamentul său din Moscova.

O anchetă pentru crimă a fost lansată de către comitetul de investigații din Rusia după descoperirea cadavrului lui Andrey Botikov.

Omul de știință a fost găsit strangulat mortal cu o curea în ziua de joi, 2 martie, în interiorul apartamentului său din Moscova, pe strada Rogov, în zona metropolitană Shchukino.

Canalele Telegram au fost primele care au raportat acest incident, dar ulterior informația a fost confirmată pentru RIA Novosti și RBC de către surse din cadrul organelor de drept, după cum relatează gazeta.ru.

Botikov a fost unul dintre cei 18 oameni de știință cărora li s-a atribuit în 2020 crearea vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V. Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost reținut în legătură cu incidentul. El a fost arestat “în cel mai scurt timp posibil”, după ce a încercat să fugă de la locul faptei, potrivit Comitetului de Investigații din Rusia.

Un intrus ar fi pătruns în locuința lui Botikov, în vârstă de 48 de ani, și l-ar fi confruntat cu el în legătură cu banii, potrivit unui raport anterior. În timpul interogatoriului ulterior, deținutul – numit Alexei Zmanovsky – ar fi mărturisit uciderea savantului. Pe lângă Zmanovsky, poliția a reținut-o și pe prietena acestuia, Olga Duboiska, în vârstă de 18 ani.

Potrivit informațiile de pe Telegram, Zmanovsky a mers să-l viziteze pe Botikov în apartamentul său, unde au avut o ceartă care s-a încheiat cu o crimă. Bărbatul de 29 de ani a furat obiectele personale ale decedatului și a fugit. Olga Duboiska l-ar fi așteptat la intrare în tot acest timp.

Zmanovski fusese deja urmărit anterior pentru o altă infracțiune “gravă”, a precizat comisia. Presa rusă a relatat că, după ce a fost urmărit penal sub acuzația de furnizare de servicii sexuale, deținutul a petrecut 10 ani în închisoare. Au existat sugestii neverificate în mass-media că “intrusul” era de fapt un “oaspete” venit să ofere servicii sexuale.

Andrey Botikov a lucrat inițial ca cercetător senior la Institutul de Virologie D.I. Ivanovsky din cadrul Colecției de Stat de Virusuri din Rusia. Ulterior, a ocupat un post de cercetător principal la Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie.

Munca sa în cadrul echipei Sputnik V i-a adus lui Botikov un Ordin de Merit pentru Patrie. Vaccinul a făcut obiectul multor critici după ce a fost introdus în grabă pe piața rusească, fără a fi efectuate cercetările necesare privind eficacitatea și siguranța acestuia.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img