Thursday, June 1, 2023

Unul dintre cei mai căutați fugari, arestat în Spania, după ce a evadat de la psihiatrie. Video

Recomandare:

Poliția a arestat un cetățean olandez care a evadat dintr-un spital de psihiatrie și a fugit în Spania.

Un cetățean olandez care a evadat dintr-un spital de psihiatrie și a fugit în Spania în timp ce își ispășea pedeapsa pentru două jafuri cu arme de foc a fost arestat în Murcia.

Bărbatul care, potrivit poliției naționale spaniole, este unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, a evadat dintr-un spital de psihiatrie din Olanda în timp ce ispășea o pedeapsă de 5 ani și șase luni pentru două jafuri cu arme de foc.

Policía Nacional a precizat că acesta a fost acuzat de uciderea unei persoane în timpul acestui incident.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost furnizată, împreună cu un alt deținut condamnat a organizat un plan pentru a fugi din spitalul de psihiatrie în care era internat pentru tulburări psihice grave.

Potrivit Cadena SER, ambii deținuți au reușit să facă o gaură în pereți și să evadeze, unde un vehicul îi aștepta pentru a fugi.

Bărbații se aflau de atunci pe lista celor mai căutați fugari de către Europol.

În urma unor luni de investigații și a unei cooperări strânse între cele două țări, cu schimburi zilnice de informații prin intermediul legăturii olandeze din Spania, a fost stabilit un centru comercial pe care îl frecventau fugarii.

Funcționarii au acoperit intrările și ieșirile din centrul comercial și au avertizat ceilalți membri ai poliției cu privire la fugar și a fost alcătuită o echipă de peste opt polițiști, care a procedat rapid la arestarea acestuia, fără a-i da posibilitatea de a scăpa.

Poliția a precizat că bărbatul era cercetat din 2015, când, împreună cu alți complici, a jefuit două magazine de bijuterii din Olanda.

“Modul său de operare a constat în asaltul magazinului sub amenințarea armei și în imobilizarea proprietarilor acestuia în timp ce furau totul”, spun oficialii și ei șocați de modul de operare.

Aceștia au ținut să precizeze: “În cadrul unuia dintre asalturi, deținutul și alți complici l-au bătut pe unul dintre proprietarii magazinului atât de violent încât acesta a sfârșit prin a muri”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img