S-a dat anunțul. Și iată unde se deschide cea mai mare plajă artificială din Europa, în această vară.
În vara anului 2023 va fi inaugurată cea mai mare plajă artificială din Europa, la doar 50 km de Madrid, Spania.
Suntem în vacanța de Paște și deja ne gândim la următoarea vacanță.
Construcția celei mai mari plaje artificiale din Europa se apropie de finalizare. Plaja Alovera Beach este în curs de dezvoltare în municipalitatea Alovera, în provincia Guadalajara, la numai 50 km de-a lungul autostrăzii A-2 de Madrid.
Ea este situată în cadrul sectorului I-15 Las Suertes, la sud de partea veche a orașului și se așteaptă să fie deschisă pentru vara anului 2023.

Un complex uimitor
Acest complex uimitor va avea legătură directă cu dezvoltările rezidențiale din municipiu prin intermediul unei concesiuni administrative pentru care Consiliul Local va primi o taxă anuală. Proiectul are aprobarea inițială a Guvernului din Castilla-La Mancha.
Potrivit calculelor promotorilor, se așteaptă ca între 250.000 și 400.000 de vizitatori să viziteze anual atracția. Va exista o taxă de intrare inițială de aproximativ 10 euro de persoană, cu taxe separate în interiorul facilității pentru utilizarea activităților acesteia.
Grupul Rayet împarte proiectul cu Crystal Lagoons, o firmă specializată în construcția de plaje artificiale în întreaga lume. Crystal Lagoons are deja proiecte similare în Chile, Mexic, Egipt, Iordania, Panama, Peru, Dubai și Arabia Saudită.

Aceștia au dezvoltat o piscină similară în orașul Casares din Malaga, în Andaluzia, care se întinde pe o suprafață de nu mai puțin de 1,5 hectare.
Complexul va include o parcare mare, zone pentru sporturi acvatice precum navigația și surfingul, piscine pentru copii, tiroliene și diverse restaurante.
300 noi locuri de muncă
Se preconizează că în Alovera Beach vor fi create peste 300 de locuri de muncă directe și indirecte.
Proiectul finalizat va consta în două niveluri. Primul este nivelul de acces, care va găzdui parcarea pentru 1.000 de mașini, piața de acces, o piață centrală și unele dintre clădirile principale, cum ar fi controlul accesului, administrația, magazinul, birourile, vestiarele, garderoba, vestiarele, sala de gimnastică și centrul medical.

La nivelul inferior se va afla zona de evenimente, magazia, toaletele, zona de grădină și o mare întindere de apă. O zonă de plajă cu nisip, cu o pantă ușoară de 2 %, va face legătura între cele două niveluri.
O suprafață masivă de 25.000 m² va forma laguna, dar cu o adâncime maximă de doar 2,5 metri. Volumul de apă utilizat pentru umplerea ei va fi echivalent cu consumul anual al unui ansamblu de 80 de locuințe, dar cu diferența că aceasta se umple o singură dată în viață.
Tehnologia sa anti-evaporare va reduce volumul de apă pierdut prin evaporare. Nu va fi nevoie să fie reumplut, deoarece apa se va regenera constant și va folosi doar 2% din energia necesară tehnologiilor de filtrare standard și de 100 de ori mai puțini aditivi decât tehnologiile de filtrare standard.
Prin urmare, va consuma jumătate din cantitatea de apă necesară pentru irigarea unui parc convențional și de 40 până la 50 de ori mai puțină decât pentru întreținerea unui teren de golf.
Cu alte cuvinte, dacă în locul acestui proiect s-ar construi un parc verde, s-ar consuma de două ori mai multă apă pentru irigații, după cum relatează larazon.es.