Sunday, May 28, 2023

Unde este interzis prin lege să culegem ghioceii. Amenzile sunt uriașe

Recomandare:

Frumoșii ghiocei sunt primii vestitori ai primăverii și se află sub protecție specială, conform legii de conservare a naturii. Oricine smulge aceste minunate plante din pământ trebuie să știe că va primi o amendă uriasă, atât în Germania, cât și Austria.

Povestea unui bărbat care a luat amenda usturătoare

Un bărbat a cules ghiocei pe o pajiște din Bavaria în 2022. Trecătorii l-au văzut și au raportat incidentul la poliție. Ofițerii au început apoi ancheta și l-au putut găsi pe vinovat cu ajutorul numărului de înmatriculare al mașinii sale.

Bărbatul, în mod ingenios, a replantat ghioceii în grădina lui din Austria. Pentru această infracțiune a trebuit să plătească o amendă uriașă.

De la ce sumă pornesc sancțiunile

Culesul sau dezgroparea ilegală a plantelor protejate este interzisă și este pedepsită cu diferite amenzi în funcție de land. În timp ce pentru infracțiunea comisă în Bavaria amenda este de cel puțin 50 de euro, la Hamburg este între 25 și 50.000 de euro.

Culegerea plantelor protejate poate fi extrem de costisitoare și în Brandenburg – până la 5.000 de euro, Bremen – până la 20.000 de euro, Renania-Palatinat – până la 10.225,84 euro și Turingia – până la 10.000 de euro.

Există și alte plante protejate de lege

Garoafele, narcisele, lalelele, brândușele și alte plante sunt de asemenea protejate în Germania. Li se aplică aceleași reglementări ca și ghioceilor. 

Datorită populației reduse, ghioceii sunt protejați la nivel național. Dacă vrei să ai plantele albe în grădina ta, le poți cumpăra bulbii de la un magazin de bricolaj sau de la un centru de grădinărit și le poți planta acasă, fără a risca și o amendă pe măsură, potrivit media.

Ghiocelul (Galanthus.; din limba greaca: gala – lapte, anthos – floare) este un gen de plante bulboase din familia Amaryllidaceae, plante care înfloresc printre primele la începutul primăverii.

Cel mai reprezentativ membru al genului Galanthus este Ghiocelul comun (Galanthus nivalis).

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img