Tuesday, June 6, 2023

Alertă! Un vulcan a erupt în Indonezia, emițând un nor fierbinte uriaș. Video

Recomandare:

”Locuitorii vor fi probabil evacuați”, după ce un vulcan a erupt în Indonezia, emițând nori fierbinți până la șapte kilometri pe cer.

Un vulcan a erupt în Indonezia, lansând în aer un nor fierbinte, iar locuitorii sunt avertizați să nu acceseze zonele periculoase

Vulcanul a emis nori fierbinți până la peste 7 kilometri pe cer, după cum relatează ofialitățile locale.

Potrivit agenției de gestionare a dezastrelor din această țară, citată de Reuters, erupția a început sâmbătă, 11 martie 2023, în vulcanul Merapi, care se află în regiunea specială Yogyakarta din Indonezia a erupt.

Autoritățile indoneziene au precizat că a fost observat un flux de lavă de aproximativ 1,5 km, iar locuitorii din zonele învecinate au fost avertizați să nu mai activeze în jurul zonelor apropiate de erupție, care au fost declarate zone de pericol.

“Zona de pericol variază între trei și șapte kilometri radio de crater”, se arată într-o declarație oficială, guvernul avertizând comunitățile care locuiesc în apropiere.

Merapi este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia și, înainte de cea mai recentă erupție, se afla deja pe locul doi în topul alertelor din țară.

O declarație a unui post local de monitorizare din apropierea vulcanului a precizat că, până în prezent, niciun locuitor nu a fost evacuat.

“Acest lucru a fost observat doar ca un eveniment punctual, au fost 5-6 avalanșe. În cazul în care acoperirea continuă să crească și distanța este mai mare de 7 kilometri”, se arată în declarație, adăugând: “, este probabil că locuitorilor li se va recomanda evacuarea“.

Merapu are o înălțime de 2.963 de metri (9.721 de picioare) și numără 147 de vulcani în Indonezia, care are cei mai mulți vulcani din lume.

Situat în Cercul de Foc al Pacificului, acest vulcan a erupt ultima dată violent în 2010, când peste 350 de persoane au fost ucise.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img