Saturday, June 3, 2023

Un șef britanic al crimei a fost arestat în Thailanda după cinci ani de căutări

Recomandare:

Richard Wakeling, șeful crimei cu un singur picior, a fost arestat după cinci ani în care a fugit de autoritățile britanice.

Wakeling, care are un singur picior, ar fi încercat să importe amfetamină lichidă în valoare de peste 8 milioane de lire sterline în aprilie 2016.

Potrivit Sky News de sâmbătă, 11 februarie, el a fost condamnat în contumacie la 11 ani de închisoare. Cu toate acestea, el a fugit din țară înainte ca procesul să înceapă în 2018.

Wakeling a evadat după ce a condus mașina de la locuința sa din Brentwood până în Berkshire, unde a luat un autobuz de la Heathrow spre Glasgow. Acolo a luat un feribot din Stranraer spre Belfast înainte de a dispărea.

Aflat pe lista celor mai căutate persoane de către National Crime Agency´s (NCA) și fiind anunțat Interpolul, poliția regală thailandeză l-a arestat la un garaj din Bangkok, unde a mers să-și ia mașina după ce fusese reparată.

Potrivit NCA, Wakeling a locuit într-un oraș de pe litoral și călătorea folosind o identitate alternativă.

David Coyle, directorul regional al NCA pentru Thailanda, a declarat: “NCA a lucrat fără încetare pentru a-l găsi pe Wakeling și a se asigura că se întoarce în Marea Britanie pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea.

“Le mulțumesc procurorilor de la Procuratura Generală, Poliției Regale Thailandeze și comisarului Biroului Central de Investigații pentru munca lor extinsă care ne-a ajutat să îl identificăm și să îl arestăm pe Wakeling.

“Împreună cu partenerii noștri din țară și din străinătate, ne angajăm să facem tot posibilul pentru a-i găsi pe cei care au fugit de justiție în Regatul Unit.

“Acesta este un alt exemplu de infractor care a fost prins datorită anvergurii globale a NCA și a relațiilor puternice cu partenerii internaționali.”

Jacque Beer, șeful regional de investigații al NCA, a declarat că răspunsul publicului la apelurile de asistență pentru a da de urma fugarului a fost esențial pentru capturarea acestuia.

Acesta a adăugat: “Arestarea lui Wakeling a fost punctul culminant al investigațiilor efectuate de NCA în întreaga lume pentru a-l captura.
Wakeling avea legături cu Irlanda de Nord și Republica Irlanda, Canada, Spania și Thailanda”.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img