Sunday, May 28, 2023

Un oraș spaniol va fi recreat medieval cu realitatea virtuală și 3D

Recomandare:

Orașul spaniol Murcia va investi 250 000 de euro pentru a dezvolta o experiență imersivă în siturile arheologice din San Esteban și Monteagudo.

V-ați întrebat vreodată cum arătau orașele medievale? Nu vă mai mirați, deoarece Departamentul de Turism prezintă un proiect de recreare a Murciei medievale cu ajutorul realității virtuale și al 3D.

Străzile și cartierele din Murcia medievală, casele și mediul urban din acea vreme, vor fi în curând la un click distanță.

Consilierul pentru cultură, turism și sport, Pedro Garcia Rex, a confirmat: “Situl San Esteban și Castelul Monteagudo sunt două dintre principalele atracții istorice și culturale ale municipiului Murcia și, prin intermediul realității virtuale, realității augmentate și 3D, vom avea ocazia de a vedea ambele situri în detaliu și în toată splendoarea lor”.

Despre acest proiect inedit

”Proiectul își propune să genereze o experiență imersivă prin dezvoltarea unei aplicații pentru dispozitive mobile (Android și iOS) care va permite, prin utilizarea noilor tehnologii, vizualizarea sub formă de reconstrucție virtuală a diferitelor zone care compun fiecare dintre spații. Pot fi incluse chiar și instrumente de gamificare pentru a ușura vizita pentru vizitatorii mai tineri”, a mai spus consilierul local, citat de media externă.

Murcia este un oraș în sud-estul Spaniei, capitala și cel mai populat oraș al comunității autonome din Regiunea Murcia, și al șaptelea oraș ca mărime din țară. Are o populație de 460.349 de locuitori în 2021 (aproximativ o treime din populația totală a regiunii).

Populația totală a zonei metropolitane este de 672.773 de locuitori în 2020, acoperind o suprafață urbană de 1.230,9 km2.Este situat pe râul Segura, în sud-estul Peninsulei Iberice.

Are o climă cu veri calde, ierni blânde și precipitații relativ scăzute.

Murcia a fost fondată de emirul de Cordoba Abd ar-Rahman al II-lea în 825 cu numele Mursiyah. În prezent, este în principal un oraș de servicii și un oraș universitar. Printre punctele de atracție pentru vizitatori se numără Catedrala din Murcia și o serie de clădiri baroce, renumita bucătărie locală, procesiunea din Săptămâna Sfântă, operele de artă ale celebrului sculptor murcian Francisco Salzillo și Fiestas de Primavera (Festivalul Primăverii).

Orașul, în calitate de capitală a comarcii Huerta de Murcia, este numit “livada Europei” datorită îndelungatei sale tradiții agricole și a producției și exporturilor de fructe, legume și flori.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img