Tuesday, June 6, 2023

Un oraș sacru din India se scufundă în timp ce autoritățile ignoră avertismentele experților

Recomandare:

Informațiile au fost difuzate în media, luni, 27 februarie 2023, din India. Este vorba despre un oraș din districtul Chamoli, Joshimath, despre care se spune că are puteri spirituale speciale, se scufundă sub greutatea dezvoltării.

Orașul sfânt din nord-estul Indiei a fost construit pe grămezi de resturi lăsate în urmă de alunecări de teren și cutremure.

Cei 20.000 de locuitori din Joshimath privesc cum comunitatea lor se prăbușește sub pământ.

Solul vegetal și rocile moi ale orașului nu pot susține decât o anumită cantitate, iar această limită, potrivit ecologiștilor, ar putea fi deja depășită.

În zonă au fost construite mai multe centrale hidroelectrice și o autostradă lungă, toate cu scopul de a stimula turismul religios. Exploziile de construcție subminează în mod critic echilibrul orașului. Hotelurile cu mai multe etaje se prăbușesc pe o parte, drumurile crăpate sunt găurite. Aproape 1.000 de case sunt nelocuibile.

Oamenii de știință au avertizat încă de la începutul secolului că orașul nu va supraviețui niciunei construcții grele. Comitetul pentru salvarea Joshimath spune: “Crăpăturile se lărgesc în fiecare zi, iar oamenii se tem. … Este o bombă cu ceas”.

Se crede că Joshimath este locul în care guru hindus Adi Shankaracharya a găsit iluminarea în secolul al VIII-lea, înainte de a înființa patru mănăstiri în India. Pelerinii trec prin Joshimath în călătoria lor spre faimosul sanctuar Sikh, Hemkund Sahib, și spre templul hindus Badrinath.

“Lăsați locurile de cult să rămână ca locuri de cult. Nu le transformați în locuri turistice”, a pledat un preot de la faimoasa mănăstire Adi Shankaracharya.

Joshimath, cunoscut și sub numele de Jyotirmath, este un oraș și un consiliu municipal în districtul Chamoli din statul indian Uttarakhand. Situat la o înălțime de 1.875 m, este o poartă de acces către mai multe expediții de alpinism pe munții Himalaya, trasee de drumeție și centre de pelerinaj, precum Badrinath. Aici se află unul dintre cele patru pīthas cardinale stabilite de Adi Shankara.

Începând cu 7 februarie 2021, zona a fost grav afectată de inundațiile din Uttarakhand din 2021 și de consecințele acestora.

Se confirmă că orașul se scufundă din cauza locației sale geografice, fiind situat de-a lungul unei creste.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img