Thursday, June 1, 2023

Un număr record de 370 de delfini morți au eșuat pe plajele din Atlantic

Recomandare:

Un număr record de delfini morți a ajuns pe plajele franceze din Atlantic, stârnind îngrijorarea oamenilor de știință care spun că aceștia mor după ce s-au încurcat în uneltele de pescuit.

Oamenii de știință, împreună cu militanții pentru protecția animalelor din Franța, au anunțat că populația de delfini este în criză de timp, după ce au descoperit un număr record de delfini morți pe plajele atlantice ale țării. Morțile înregistrate de oamenii de știință de la Observatorul de mamifere și păsări marine Pelagis sugerează că 370 de delfini morți au fost găsiți pe plajele franceze între 1 decembrie și 25 ianuarie.

Observatorul, care este, de asemenea, atașat Universității din La Rochelle, a declarat, conform The Guardian: “Fără nicio îndoială, încurcarea în uneltele de pescuit rămâne principala cauză de deces observată la delfinii comuni găsiți eșuați pe plaje în timpul iernii, și asta încă din anii 1990”, a raportat Pelagis.

“Această situație este îngrijorătoare și nu este specifică Franței, deoarece afectează țările vecine.”

Acest avertisment a fost făcut după ce grupul de conservare Sea Shepherd din Franța a postat pe Twitter fotografii care arată corpurile delfinilor cu tăieturi grave pe ele.

“Aceasta este cea mai rea față a pescuitului: niciun respect pentru cei vii, nicio dragoste pentru marea care îi susține. Cei care au mutilat în mod atroce acest delfin nu ar trebui să li se mai permită niciodată să pescuiască”, a declarat Sea Shepherd Franța.

Conform estimărilor anterioare, din decembrie 2021 până în aprilie 2022, oamenii de știință cred că au fost uciși 669 de delfini, în timpul sezonului de pescuit de biban de mare și merluciu.

“Numărul delfinilor care au eșuat pe plaje a fost vârful icebergului, iar numărul victimelor ar putea fi de multe ori mai mare”, a declarat Lamya Essemlali, președintele Sea Shepherd France.

Essemlali a mai spus, în același context: “Marea majoritate a delfinilor capturați și eliberați se îneacă apoi în mare, iar corpurile lor se scufundă”.

“Este urgent să închidem anumite zone pentru navele de pescuit în anumite perioade. Noi tot cerem acest lucru, dar lobby-ul pescăresc este puternic în Franța, iar guvernul a refuzat. Este extrem de frustrant”

“Singurul lucru pe care îl putem face este să arătăm delfinii morți și mutilați localnicilor și presei și să-i facem pe oameni să înțeleagă ce se întâmplă”.

Planeta este în agonie, vietățile marine suferă, oamenii mor în urma cutremurelor și războiului. Nu este acesta semnalul că trebuie să schimbăm ceva în bine și să începem cu gândurile noastre, care trebuie să fie pline de iubire și pace la adresa noastră și a semenului nostru?

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img