Thursday, June 1, 2023

Un număr de înmatriculare unic a fost vândut la licitație pentru câteva milioane de dolari. Iată care este acesta

Recomandare:

Undeva, în lumea largă, un număr de înmatriculare a fost vândut nu pentru unul ci tocmai pentru trei milioane de dolari. Care este acesta și alte amănunte, în cele ce urmează.

Oferta înaintată și lansată pentru numărul de înmatriculare a constituit cel puțin 80% din suma totală adunată din licitație. Cumpărătorul a decis să rămână anonim, din motive personale. 

Plăcuța de înmatriculare a fost vândută la o licitație din Hong Kong, unde lotul a ajuns la prețul de 3.2 milioane de dolari. Plăcuța este unică doar datorită faptului că aceasta conține o singură literă “R”

Dar, de ce “R”? În Hong Kong această literă este considerată una norocoasă. De asemenea, mulți consideră că acest simbol aduce și mai mult noroc dacă este aplicat pe plăcuța de înmatriculare. 

Lotul a depășit prețul inițial peste 5.100 de ori. În pofida sumei exorbitante, acesta nu este un preț record nici pentru Hong Kong.

De exemplu în 2021, la o licitație asemănătoare a fost vândut un număr cu litera “W”, prețul căruia a fost 3.3 milioane de dolari.

Ce reprezintă numărul de înmatriculare

Numărul de înmatriculare auto reprezintă, ca definiție, o plăcuță realizată din metal sau plastic care se atașează unui autovehicul pentru ca acesta să poată fi identificat cu ușurință. Plăcuțele conțin un cod (poate fi format atât din litere cât și din cifre) care este unic pentru fiecare vehicul.

În Republica Moldova există numere speciale cu prețuri începând de la 500 de euro, iar în România, acestea se dau, la alegere, gratuit, dar în limita normelor existente.

Numerele de înmatriculare auto în România sunt formate dintr-o bandă verticală albastră (banda europeană standard) pe partea stângă a plăcii unde sunt prezentate cele 12 stele ale Uniunii Europene și codul de țară RO, în continuare urmează o suprafață albă, cu scris negru, în care apare codul județului și o combinație de două sau trei cifre și trei litere.

Toate numerele eliberate înainte de 9 mai 2007 utilizau drapelul României în loc de cel cu cele 12 stele european. Cifrele și literele sunt de obicei atribuite în mod aleatoriu, cu excepția cazului în care o taxă de personalizare este plătită.

Plăcuțele de înmatriculare sunt emise pentru fiecare mașină și pentru fiecare proprietar și acestea trebuie să fie returnate în cazul în care mașina este fie vândută fie casată, deși noul cumpărător are dreptul să solicite să folosească numărul de înmatriculare vechi.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img