Tuesday, June 6, 2023

Un nou candidat la funcția de premier și care sunt prioritățile viitorului executiv de la Chișinău

Autor: Lidia Popa

Recomandare:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a numit candidatul desemnat la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova.

În briefingul susținut vineri la amiază, ca urmare a demisiei incorpore a Guvernului de la Chișinău, șefa statului moldovenesc a anunțat numele noului candidat la funcția de premier precum și care sunt prioritățile viitorului executiv, în contextul în care amenințările la adresa Republicii Moldova și tentativele de destabilizare rămân la nivel ridicat. 

Președinta Maia Sandu a declarat că avem responsabilitatea de a proteja oamenii, de a menține pacea și ordinea în țară, iar economia și securitatea țării au nevoie de o nouă viață.

Noul Guvern are menirea de a crește securitatea țării, să întărească economia și să păstreze Moldova în lumea țărilor libere.

„Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. În urma discuțiilor am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul consultărilor cu fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, echipa PAS și-a declarat sprijinul pentru domnul Dorin Recean”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că avem nevoie de unitate și multă muncă pentru a trece cu bine peste perioada grea cu care se confruntă țara de peste Prut.

„Greutățile care au venit peste noi în 2022 ne-au amânat unele planuri, însă nu ne-au oprit din drum. Aș vrea să facem din anul 2023 un an al reconstrucției. Reconstrucția economiei, a localităților, reconstrucția  justiției. O reconstrucție la care să contribuim cu toții acolo unde suntem. Fără așteptări nerealiste, dar cu pași hotărâți”, a mai spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu a precizat că noua echipă guvernamentală va fi imediat formată iar noul guvern va conduce țara pe acest drum al reconstrucției. Republica Moldova trebuie – și va reuși – să iasă cu capul sus din această perioadă tulbure!

Cine este Dorin Recean

Dorin Recean s-a născut la data de 17 martie 1974, Dondușeni.

Foto: Guvern R. Moldova

Este responsabil pe probleme de securitate și deține funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, începând cu data de 7 februarie 2022.

Dorin Recean este căsătorit și are doi copii.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img