Sunday, May 28, 2023

Un general rus, concediat recent de Putin, a fost găsit mort prin împușcare după o presupusă “sinucidere”

Recomandare:

Ofițerul rus, generalul-maior Vladimir Makarov, a fost găsit mort din cauza unei răni prin împușcare la domiciliul său, la doar câteva săptămâni după ce a fost demis de Vladimir Putin.

Potrivit unor informații, generalul-maior Vladimir Makarov, care a fost concediat în urmă cu câteva săptămâni de președintele rus Vladimir Putin, a fost găsit mort în dimineața de luni, 13 februarie 2023.

Acesta ar fi murit din cauza unei răni prin împușcare și se suspectează că moartea sa ar fi fost o “sinucidere”.

Înaltul ofițer militar, în vârstă de 67 de ani, fusese până de curând responsabil de ‘combaterea extremismului’ în țară. El ar fi fost implicat în găsirea și suprimarea opozanților lui Putin, inclusiv a tuturor jurnaliștilor care se arătau ostili față de Kremlin.

Demis de Putin

Un decret de demitere a lui Makarov a fost semnat de Putin în ianuarie, dar nu a fost publicată nicio informație care să explice de ce a fost demis. Rolul său fusese cel de șef adjunct al Direcției principale de combatere a extremismului din cadrul Ministerului de Interne, potrivit dailymail.co.uk.

Cadavrul său ar fi fost descoperit în jurul orei 7 dimineața de către soția sa, Valentina, după ce a auzit sunetul unei împușcături. Cei doi împărțeau o casă în satul Golikovo, în afara Moscovei.

Rapoarte locale diferite au spus că lângă corpul său a fost găsită o pușcă de vânătoare Berkut-2M, în timp ce alții au insistat că a fost vorba de un pistol. Valentina a alertat serviciile de urgență, dar paramedicii nu au putut decât să declare decesul la fața locului.

Mărturii ale familiei interogate de oficialii ruși

După cum a relatat agenția de presă moscovită Moskovsky Komsomolets, oficiali din cadrul Comitetului rus de Investigații au interogat familia generalului decedat.

Unii dintre ei ar fi declarat presei că, după ce a fost concediat, acesta ”nu a știut ce să facă”. De asemenea, a fost confirmat faptul că în locuință omul avea bine păstrate diferite arme de foc.

O sursă a fost citată pe canalul de telegramă VChK-OGPU, care a declarat că, de la demiterea sa, ofițerul decedat ar fi fost într-o ”depresie profundă”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img