Sunday, May 28, 2023

Un fals psihiatru a ajuns după gratii

Recomandare:

Este vorba despre o femeie iraniană care și-a falsificat calificările medicale și a fost angajată de NHS a fost închisă pentru șapte ani.

Aceasta a lucrat în Marea Britanie, pretinzând că a absolvit Universitatea Auckland din Noua Zeelandă.

Zholia Alemi, pentru că despre ea este vorba, a fost angajată timp de 20 de ani în toată țara, mutându-se pentru a evita suspiciunile, inclusiv ca psihiatru suplinitor la Norfolk and Suffolk NHS Foundation Trust între aprilie 2014 și aprilie 2015.

Ea putea să rețină pacienți și să prescrie medicamente puternice și a lucrat cu un grup foarte vulnerabil din comunitate.

În 2016, un îngrijitor a denunțat-o autorităților pentru tentativă de fraudă asupra unui pacient în vârstă, iar Alemi a fost condamnată pentru trei infracțiuni de fraudă la Carlisle Crown Court.

Șocant. Ce a descoperit anchetatorul de caz

Anchetatorul superintendent Matt Scott de la poliția din Cumbria a declarat “Am efectuat mandate de percheziție în mai multe proprietăți, dar predominant în Irlanda de Nord, la adresa de domiciliu a lui Alemi”.

Ceea ce am găsit acolo a fost ceea ce aș descrie ca fiind o comoară în ceea ce privește ancheta”.

“Erau ceea ce acum s-a dovedit a fi certificate false; era ceea ce aș descrie ca fiind o trusă de falsificare cu scrisori de transfer, certificate de calificare în alb, pe care puteai să pui aproape orice doreai pe ele, într-adevăr”.

În instanță, Alemi a declarat că ea și familia ei au suferit torturi în Iran înainte de a scăpa în Noua Zeelandă. Scott a spus că nu există dovezi care să susțină această afirmație.

Judecătorul Hilary Manley a declarat miercuri, în momentul pronunțării sentinței, că infracțiunile “lovesc atât de adânc în inima dispozițiilor privind asistența medicală din această țară”.

Poliția va încerca să obțină o parte din banii pe care Alemi i-a câștigat în mod fraudulos, în beneficiul statului.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img