Saturday, June 3, 2023

Un elicopter militar american s-a prăbușit în Alabama. Ce se știe despre echipaj

Recomandare:

Un elicopter Black Hawk al armatei americane s-a prăbușit în apropiere de orașul Huntsville din Alabama, ucigându-i pe toți cei aflați la bord.

Elicopterul militar american UH-60 Black Hawk s-a prăbușit în această după-amiază, miercuri, 15 februarie, în apropiere de orașul Huntsville din Alabama. Potrivit rapoartelor, întregul echipaj a fost ucis în accident, dar numărul exact al pasagerilor nu a fost dezvăluit.

Incidentul a avut loc în jurul orei 15:00 pe autostrada 53, în apropiere de Burwell Road, în orașul Harvest. Un purtător de cuvânt al serviciilor medicale de urgență din Huntsville a confirmat că nu există supraviețuitori.

Imaginile video postate pe rețelele de socializare au arătat coloane groase de fum negru care se ridicau spre cer. Pompierii au ajuns rapid la fața locului și au stins incendiul. O înregistrare video captată de camerele de securitate de la o casă din apropiere a surprins momentul în care aeronava a căzut din cer.

Un purtător de cuvânt al Administrației Federale a Aviației (FAA) a declarat pentru BNO News: “Acesta este un elicopter militar“.

Toate informațiile suplimentare vor veni doar de la armată, au adăugat aceștia.

Șoferii au fost îndemnați să folosească o rută alternativă după ce autostrada a fost închisă traficului.

Biroul șerifului din comitatul Madison a avertizat: “Ne așteptăm la întârzieri mari în această zonă pe tot parcursul serii”.

Aceasta este o știre de ultimă oră și vom încerca să vă ținem la curent pe măsură ce mai multe informații devin disponibile, vă mulțumim.

Despre Black Hawks

Sikorsky UH-60 Black Hawk este un elicopter militar utilitar cu patru palete, bimotor, de ridicare medie, fabricat de Sikorsky Aircraft. Sikorsky a prezentat proiectul S-70 pentru concursul UTTAS (Utility Tactical Transport Aircraft System) al armatei Statelor Unite în 1972.

Armata SUA a desemnat prototipul ca fiind YUH-60A și a selectat Black Hawk ca fiind câștigătorul programului în 1976, după o competiție de tip fly-off cu Boeing Vertol YUH-61.

Denumit după liderul de război nativ american Black Hawk, UH-60A a intrat în serviciul armatei americane în 1979, pentru a înlocui Bell UH-1 Iroquois ca elicopter de transport tactic al armatei.

Aceasta a fost urmată de punerea în teren a variantelor de război electronic și de operațiuni speciale ale Black Hawk. De asemenea, au fost dezvoltate variante utilitare îmbunătățite UH-60L și UH-60M.

De asemenea, au fost dezvoltate versiuni modificate pentru Marina, Forțele Aeriene și Garda de Coastă a SUA. Pe lângă utilizarea de către armata americană, familia UH-60 a fost exportată în mai multe națiuni.

Black Hawks au servit în luptă în timpul conflictelor din Grenada, Panama, Irak, Somalia, Balcani, Afganistan și alte zone din Orientul Mijlociu.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img