Saturday, June 3, 2023

Alrtă în Australia. Un caz de botulism a determinat retragerea produselor lactate

Recomandare:

Alertă în Australia. O băutură din lapte de migdale a fost retrasă de urgență de pe rafturile supermarketurilor din Australia, după ce un consumator a fost internat în spital cu simptome de botulism.

Toate loturile de Inside Out Unsweetened Almond Milk au fost retrase din magazinele Woolworths din zona New South Wales (NSW) “din cauza unei potențiale contaminări cu biotoxine (toxina botulinică)”, potrivit site-ului Food Standards Australia New Zealand.

“Consumatorii nu ar trebui să consume acest produs. Orice consumator îngrijorat în legătură cu sănătatea sa ar trebui să solicite un sfat medical și să returneze produsele la locul de cumpărare pentru o rambursare completă”, recomandă autoritățile.

După cum a relatat BBC, Ministerul Sănătății din NSW a emis avertismentul după ce o persoană a prezentat “simptome severe de botulism după ce a consumat produsul”, ceea ce a dus la spitalizarea imediată a acesteia, unde continua să primească tratament la momentul redactării raportului.

Un test a confirmat apoi prezența toxinei în lapte.

Compania care produce băutura, Inside Out Nutritious Goods, a emis o retragere voluntară “imediat ce am fost informați despre o potențială problemă de contaminare”, au declarat purtătorii de cuvânt pentru BBC.

Experții raportează că botulismul poate provoca slăbiciune musculară, oboseală și vertij, ducând la paralizie și, în cele din urmă, la dificultăți de respirație fatale dacă nu este tratat.

Descrisă de CDC ca fiind “o boală rară, dar gravă, cauzată de o toxină care atacă nervii organismului”, diagnosticarea și tratamentul precoce sunt vitale pentru a asigura o recuperare completă.

Botulism

Botulismul este o boală rară, paralitică ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor. Boala nu afectează, de obicei starea de conștiență și nu cauzează febră.

Botulismul poate apărea în moduri diferite. Sporii bacteriei sunt comuni, atât în apă cât și în sol. Ei produc toxina botulinică atunci când sunt expuși la niveluri scăzute de oxigen și anumite temperaturi. Botulismul alimentar apare atunci când sunt consumate alimente ce conțin toxina.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img