Sunday, May 28, 2023

Un american, ținut ostatic în Africa, eliberat după șase ani de captivitate

Recomandare:

O veste de ultimă oră atestă că Jeffery Woodke, un lucrător umanitar american, răpit în Niger de militanți, a fost eliberat după mai bine de șase ani de captivitate.

Lucrătorul umanitar american, răpit de militanți în urmă cu mai bine de șase ani în Africa de Vest, a fost eliberat, au declarat luni soția sa și un oficial militar de rang înalt.

Răpit în octombrie 2016

Lucrătorul umanitar, Jeffery Woodke, a fost răpit în Niger în octombrie 2016 și apoi se crede că a fost dus în țara vecină Mali.

Soția sa, Els Woodke, din McKinleyville, California, a declarat că guvernul Statelor Unite a anunțat-o că soțul său a fost eliberat. Ea a spus că i s-a spus că acesta se află în Niamey, capitala Nigerului.

“Este în siguranță”, a spus ea într-un interviu telefonic. “Nu știu încă dacă este sănătos”.

Un oficial american a confirmat că domnul Woodke se află în Niamey și a spus că este supus unei evaluări medicale.

Opinii avizate

Un oficial de securitate francez a confirmat că un alt ostatic a fost, de asemenea, eliberat: Olivier Dubois, un jurnalist francez care a dispărut în Mali în aprilie 2021 și care a fost văzut mai târziu într-o înregistrare video cu ostatici difuzată de o filială a Al Qaeda din această țară.

Eliberarea sa pune capăt unui calvar dificil pentru domnul Woodke, în care oficialii americani au crezut uneori că ar fi fost nevoie de o operațiune militară periculoasă pentru a-l elibera.

Nu există o informație potrivit căreia, ofeicialii SUA au organizat o astfel de operațiune de salvare, scrie New York Times.

Din câte se știe, răpirea lui Woodke a jucat un rol într-o ambuscadă fatală a soldaților americani în Africa de Vest.

Țările sărace recurd des la astfel de fapte condamnabile motivul pricipal fiind obținerea de bani din răscumpărare. Și există inclusiv varianta de schimb de prizonieri în cazul organizațiilor teroriste sau alte motive politice.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img