Saturday, June 3, 2023

Ultima oră. Un nou medicament împotriva migrenei aduce speranță celor care se confruntă cu aceasta

Recomandare:

Potrivit unui studiu de ultimă oră, un nou medicament împotriva migrenei aduce speranță celor care se confruntă cu aceasta. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Noul medicament împotriva migrenei ar putea ajuta persoanele care suferă de migrenă și care au încercat alte tratamente fără succes.

În cadrul unui studiu recent, persoanelor care au avut până la 14 migrene într-o lună li s-a administrat medicamentul Atogepant. Medicamentul este un inhibitor și împiedică o anumită proteină să declanșeze o migrenă.

La studiu au luat parte 309 persoane. Jumătate au primit Antogepant, iar cealaltă jumătate a primit un placebo. Toate cele 309 persoane încercaseră până la patru tratamente diferite pentru migrene, dar nu observaseră nicio îmbunătățire.

Persoanele care au luat medicamentul au raportat că au avut cu până la patru dureri de cap mai puține în decurs de o lună. Grupul placebo a raportat cu două dureri de cap mai puține pe lună.

Autorul studiului, Dr. Patricia Pozo-Rosich de la Spitalul Universitar Vall d’Hebron din Barcelona, a declarat:

"Aceste rezultate sunt interesante, deoarece migrena poate fi debilitantă, iar acest tratament a dus la mai puține zile cu migrene".

Medicamentul a avut unele efecte secundare. Unii dintre membrii grupului au suferit de constipație și greață.

Dr. Pozo-Roisch a ținut să sublineze: "Persoanele care credeau că nu vor găsi o modalitate de a preveni și de a trata migrenele pot spera să găsească ușurare cu un medicament tolerabil, ușor de utilizat pe cale orală".
"Acest tratament a fost sigur, bine tolerat și eficient pentru persoanele cu migrene greu de tratat".

Studiul a durat doar trei luni, astfel încât Dr. Pozo-Rosich a spus că vor fi necesare mai multe cercetări pentru a evalua eficacitatea și siguranța medicamentului pe termen lung.

Despre migrenă

O migrenă este, de obicei, o durere de cap moderată sau severă, resimțită ca o durere pulsatilă pe o parte a capului.

Mulți oameni au, de asemenea, simptome cum ar fi senzația de rău, starea de rău și sensibilitate crescută la lumină sau la sunet.

Migrena este o afecțiune frecventă, afectând aproximativ 1 din 5 femei și aproximativ 1 din 15 bărbați. De obicei, acestea încep la începutul vârstei adulte. Mai multe informații click aici.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img