Thursday, June 1, 2023

Ultima oră! Începând de azi, Germania anulează și ultimele măsuri anti-coronavirus

Recomandare:

Ultima oră! Și iată că, începând de azi, Germania ridică și ultimele măsuri anti-coronavirus care erau, până acum, în vigoare.

Toate restricțiile rămase în Germania privind coronavirusul au fost ridicate de către Guvernul acestei țări.

Măsurile privind coronavirusul au fost în sfârșit ridicate astăzi, sâmbătă, 8 aprilie, în ultimul land federal din Germania.

Începând cu data de 8 aprilie 2023, nu mai există obligația de a purta măști la nivel național, dar, restricții precum cea a purtării măștilor pot fi în continuare impuse de administrația unităților sanitare dacă acestea le consideră necesare, după cum a relatat Bild.

Opinii pro și contra

Vestea de astăzi a fost salutată de Marco Buschmann, ministrul german al justiției, în vârstă de 45 de ani.

"Măsurile corona au interferat masiv cu viața de zi cu zi și cu drepturile fundamentale ale oamenilor", a declarat acesta pentru agenția de presă. "După o lungă perioadă de restricții în viața de zi cu zi a oamenilor din Germania, libertatea este din nou regula".

Acum, când țara a reușit să facă față cu succes epidemiei, ministrul a pledat pentru anularea amendamentelor la Legea privind protecția împotriva infecțiilor, care permiteau restrângerea drepturilor și libertăților în legătură cu situația epidemiologică.

Cu toate acestea, expertul constituțional Volker Boehme-Neßler, în vârstă de 60 de ani, nu a fost de acord:

"Atâta timp cât alineatul 28a se află încă în lege, acesta pândește amenințător în fundal". Regulamentul este baza tuturor restricțiilor, a subliniat expertul: "inclusiv măsurile dure de izolare".
”Avem nevoie exact de libertatea pe care o aveam înainte de Corona. Paragraful de izolare a fost scris în lege pentru pandemia corona - pandemia s-a terminat acum, așa că paragraful trebuie, de asemenea, să fie eliminat din nou", a cerut Boehme-Neßler, citat de media externă.

Istoric. Încă din toamna anului 2021, a fost solicitată o "revizuire fundamentală a Legii privind protecția împotriva infecțiilor". 

Prin urmare, și aici părerile sunt împărțite, unele pro, altele contra măsurilor sociale restrictive.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img