Sunday, May 28, 2023

Ultima oră. Încep voturile pentru premiile Oscar. Care sunt favoriții competiției

Recomandare:

Un eveniment mult așteptat, în scurt timp. Duminica viitoare, respectiv în ziua de 12 martie 2023, la Dolby Theatre din Ovaion Hollywood va avea loc cea de-a 95-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, premiile Oscar, care vor onora filmele lansate în 2022.

Cel puțin 9.500 de persoane din întreaga lume aleg nominalizările anuale la Oscar și votează.

Toți ochii vor fi ațintiți asupra actorilor și actrițelor din rolurile principale și secundare care vor câștiga statuetele.

Despre vot

Votul începe cu respectivele categorii de muzică, montaj, scenariu, regie, actorie, costume, design de producție, scurtmetraje, documentare, sunet și efecte vizuale.

Sunt mai mulți oameni care lucrează literalmente în spatele scenei decât în fața camerei de filmat. Mulți dintre noi vom auzi unele nume pentru prima dată săptămâna viitoare, dar există câteva persoane nominalizate pe care le cunoaștem cu toții.

Actorii nominalizați pentru premii

Colin Farrell și Bill Nighy se numără printre actorii nominalizați pentru premiile pentru actori principali, reprezentând irlandezii și englezii în extravaganța americană. Cate Blanchett și Michelle Williams se numără printre nominalizările pentru actriță principală feminină. Jamie Lee Curtis și Angela Bassett sunt două dintre propunerile de actrițe în rol secundar, iar Brendan Gleeson și Judd Hirsch doi dintre actorii în rol secundar.

10 filme nominalizate pentru Cel mai bun film

Sunt 10 filme nominalizate la categoria Cel mai bun film, cu nume precum Spielberg, Cruise, Cameron și Luhrmann. Va fi un vot interesant pentru membrii Academiei în această săptămână.

Covoarele roșii vor fi aspirate și fotografii pregătiți duminica viitoare. În 2022, de exemplu, încasările totale la box office în SUA și Canada s-au ridicat la 7,37 miliarde de dolari americani, în creștere față de 4,48 miliarde în 2021. Cu toate acestea, cifra din 2022 reprezintă mai puțin de 40 la sută din încasările de dinaintea pandemiei din 2019.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img