Sunday, May 28, 2023

UE dorește o mai bună aplicare transfrontalieră a normelor de circulație rutieră

Recomandare:

Comisia Europeană a UE a prezentat în aceste zile propuneri de modernizare a normelor privind permisele de conducere.

Printre acestea se numără introducerea unui permis de conducere digital valabil în întreaga UE și noi dispoziții pentru a facilita aplicarea regulilor de circulație la nivel transfrontalier.

DE exemplu, numai anul trecut, peste 20 000 de vieți s-au pierdut pe drumurile din UE, iar majoritatea victimelor au fost pietoni, bicicliști și utilizatori de scutere și motociclete.

Noile norme vor îmbunătăți siguranța tuturor utilizatorilor de drumuri și vor ajuta UE să își atingă obiectivul “Viziunea Zero” de a nu mai avea niciun deces pe drumurile UE până în 2050.

Ele vor pregăti mai bine șoferii pentru vehiculele cu emisii zero și pentru a conduce pe drumurile urbane, alături de mai multe biciclete și vehicule pe două roți și cu mulți pietoni în jur. De asemenea, ele vor permite tinerilor șoferi să dobândească experiență prin intermediul unui program de conducere însoțită: De la vârsta de 17 ani, tinerii vor putea învăța să conducă și să obțină un permis de conducere.

Cei care trec examenul la 17 ani vor putea conduce singuri începând cu vârsta de 18 ani și vor putea lucra ca șofer profesionist imediat ce un anumit loc de muncă le va permite. Acest fapt va contribui și la rezolvarea problemei actuale a deficitului de șoferi, mai scrie presa externă.

Legat de tineri, este foarte important să înțelegem că obținerea permisului de conducere creează o responsabilitate suplimentară și, în prezent, din păcate, în procesul de formare a viitorilor posesori de conducere în România lipsesc acele elemente de identificare și gestionare a faptelor de risc în trafic”, a declarat Cătălin Codescu, Asociația Victimelor Accidentelor.

Noul regulament propune și măsuri mai drastice, transformarea în infracțiune a mai multor fapte pentru care șoferii sunt acum doar amendați. Aceasta, potrivit unui reportaj difizat la Antena 3 CNN, ar urma să reducă semnificativ riscul de accidente și actualizarea cunoștințelor de către cei care au deja permis de conducere.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img