Sunday, May 28, 2023

Trei suspecți arestați în temeiul Legii privind terorismul, după ce un ofițer de poliție a fost împușcat în Irlanda de Nord

Recomandare:

Poliția din Irlanda de Nord a anunțat că trei suspecți au fost arestați joi, 23 februarie 2023, după ce inspectorul-șef detectiv John Caldwell a fost împușcat într-o parcare.

Bărbații au fost acuzați în temeiul Legii privind terorismul, după ce miercuri, 22 februarie a.c., a avut loc o tentativă de asasinare a oficialului de poliție de rang înalt din acest stat.

Într-o declarație citată în Mail Online de către șeful poliției PSNI, Simon Byrne, se arată că “Trei bărbați cu vârste de 38, 45 și 47 de ani au fost arestați în Omagh și Coalisland în temeiul Legii privind terorismul, fiind suspectați de tentativă de omor”.

Povestea pe larg, de la debutul ei

Un ofițer de poliție de rang înalt din Irlanda de Nord, aflat în afara serviciului, a fost împușcat de presupuși “pistolari mascați ai Noii IRA”, după ce a căzut într-o ambuscadă în fața fiului său

Bărbați înarmați și mascați au deschis focul și au împușcat un ofițer de poliție superior aflat în afara serviciului, într-un atac șocant care a avut loc în Irlanda de Nord.

Potrivit Mail Online, inspectorul-șef detectiv John Caldwell, victima acestui caz, a fost prins într-o ambuscadă de doi suspecți din Noua IRA, în timp ce punea mingi de fotbal în spatele mașinii sale, după ce a antrenat copiii.

Caldwell se afla la Youth Sport Omagh, în Co Tyrone, când a avut loc ambuscada, miercuri, 22 februarie, seara, în jurul orei 20.00.

Rapoartele locale sugerează că, după ce a fost împușcat, Caldwell a încercat să fugă, dar în cele din urmă a căzut și a fost din nou împușcat de suspecți, în apropierea cărora se aflau copii.

Ce se știe despre atacator

Potrivit poliției, se crede că suspecții ar face parte din “grupul disident republican New IRA, responsabil de uciderea jurnalistei Lyra McKee, 29 de ani, care a fugit cu o mașină care a fost găsită ulterior incendiată”.

Ce spun medicii despre starea ofițerului

El a fost transportat de urgență la spital după ce serviciile de urgență au ajuns la fața locului, acestea precizând că Caldwell se află într-o “stare critică, dar stabilă”.

Despre investigație

Încă de la început, Poliția a demarat o anchetă pentru tentativă de omor a fost demarată după atac, împreună cu ofițeri din Republica Irlanda, care ajută în acest caz, din cauza suspiciunilor că suspecții ar fi putut trece granița.

“Investigația este într-un stadiu incipient, ne păstrăm mintea deschisă. Există mai multe aspecte ale acestei anchete”, a declarat Mark McEwan, adjunctul șefului poliției.

Acesta a mai spus, în același context: “Obiectivul principal este reprezentat de republicanii dizidenți violenți și, în cadrul acestuia, există un obiectiv principal și asupra New IRA”.

Recunoscut ca un ofițer de profil înalt, Caldwell ar fi condus mai multe investigații majore în țară, mai scrie presa externă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img