Saturday, June 3, 2023

Trei bărbați condamnați după ce au înșelat zeci de vârstnici, în cadrul unei “escrocherii cu bunici”

Recomandare:

trei bărbați bărbați au fost condamnați la închisoare federală pentru rolul lor într-o conspirație de “înșelăciune a bunicilor” care a fraudat peste o duzină de cetățeni în vârstă din SUA.

Cei trei bărbați au fost condamnați după ce au înșelat zeci de cetățeni în vârstă, cu vârste cuprinse între șaptezeci și nouă și nouăzeci și patru de ani, în cadrul unei “escrocherii a bunicilor” în statul american Rhode Island, New England.

Cel puțin paisprezece bătrâni din Rhode Island au fost înșelați cu peste 300.000 de dolari (283.461 de euro), a anunțat procurorul Statelor Unite, Zachary A. Cunha.

Avocatul a declarat că cetățenii în vârstă au fost contactați de membrii conspirației care s-au dat drept membri ai familiei sau avocați, pretinzând că un membru al familiei, adesea un nepot, a fost arestat și avea nevoie imediată de bani pentru plata cauțiunii.

Victimele erau îndrumate să strângă bani pentru aceste plăți false ale cauțiunii și să îi dea unui curier care urma să le fie trimis la domiciliu.

Departamentul de Justiție din Rhode Island a declarat la 27 februarie: “Bryan Valdez-Espinosa, în vârstă de 22 de ani, și Diego A. Alarcon, în vârstă de 22 de ani, din Union City, New Jersey, și Jason Hatcher, în vârstă de 40 de ani, din New York, New York, au recunoscut anterior în fața unui judecător federal că, în iunie 2021, au călătorit în Rhode Island, dându-se drept curieri, colectând bani de la victimele înșelăciunii. Victimele în vârstă au fost înșelate cu suma totală de 304.081 de dolari.

“În iulie 2022, Hatcher a pledat vinovat de conspirație pentru fraudă electronică și furt de identitate agravat; Alarcon și Valdez-Espinosa au pledat fiecare vinovat de conspirație pentru fraudă electronică.”

Acesta a mai spus: “Vineri, 24 februarie, Alarcon a fost condamnat de judecătorul William E. Smith de la Curtea Districtuală a SUA la 30 de luni de închisoare, care vor fi urmate de 3 ani de eliberare supravegheată federală, și a primit ordin să plătească restituiri în valoare totală de 304.081 de dolari.

“Valdez-Espinosa a fost condamnat de judecătorul Smith la 13 februarie 2023 la 30 de luni de închisoare, care vor fi urmate de 3 ani de eliberare supravegheată la nivel federal, și la plata unei restituiri în valoare de 262.240 de dolari.

“Jason Hatcher a fost condamnat la 21 noiembrie 2022 la 33 de luni de închisoare federală, urmate de trei ani de eliberare supravegheată la nivel federal, și a fost obligat să plătească restituiri în valoare totală de 304.081 de dolari”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img