Sunday, May 28, 2023

Tragedie. Un scafandru britanic a murit după ce ar fi suferit un stop cardiac

Recomandare:

Vești sfâșietoare din Tenerife luni, 20 februarie 2023, după ce poliția a confirmat că o pasionată de scufundări, britanică, a murit în weekend după ce ar fi suferit un stop cardiac.

O femeie scafandru britanică, în vârstă de 63 de ani, a murit în largul coastei insulei Tenerife, au confirmat serviciile de urgență.

Femeia a fost scoasă din apă în apropierea unei plaje din municipiul Fasnia, în estul insulei Tenerife, sâmbătă, 18 februarie, în jurul orei 11.00, și din păcate a fost declarată moartă la fața locului, în ciuda intervenției medicale, a declarat un purtător de cuvânt al centrului de intervenție de urgență.

Opinii despre tragicul incident

“Am primit o alertă care spunea că o femeie scafandru a fost scoasă din mare și că are nevoie de asistență medicală după o scufundare”, a declarat purtătorul de cuvânt.

“Un alt scafandru care s-a identificat ca fiind medic a explicat că ea suferise un stop cardiac și a început să efectueze resuscitarea cardio-respiratorie”.

El a ținut să precizeze: “Personalul medical a continuat să încerce să o resusciteze la sosire, dar nu a reușit să facă acest lucru și a fost declarată moartă la fața locului.”

Nu se știe încă dacă femeia decedată locuia pe insulă sau se afla în vacanță, după cum a relatat Daily Mail.

Vestea vine după ce un britanic a suferit un atac de cord pe Playa Flamingo, o plajă situată în sudul insulei Lanzarote, în luna noiembrie a anului trecut.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani făcea scufundări în largul plajei în jurul prânzului, pe 14 noiembrie 2022, când s-a simțit rău.

Un salvamar a încercat să îl ajute pe britanic când a văzut că se afla în dificultate, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului.

Enrique Espinosa, managerul Consorțiului de Securitate și Urgențe din Lanzarote, a declarat la momentul respectiv: “Avea toate permisele corecte pentru a putea face scufundări, dar scufundările sunt un sport de mare risc și orice lucru care merge prost poate fi fatal.

“A intrat în stop cardiac după ce a ajuns și încercările de a-l resuscita s-au dovedit a fi nereușite.”

Potrivit unor surse din cadrul poliției, bărbatul avea “probleme de sănătate”. Nu este clar dacă bărbatul locuia în Spania sau se afla doar în vacanță în populara insulă Canare, mai scrie presa externă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img