Thursday, June 1, 2023

Tradiții de Florii. Ce trebuie să facem pentru a avea noroc tot anul

Recomandare:

Duminică, 9 aprilie 2023, creștin-ortodocșii sărbătoresc Duminica Floriilor. Există anumite tradiții care s-au transmis din generație în generație.

Se spune că un anumit aliment pe care dacă îl consumăm de Florii ne va aduce noroc tot anul. Este vorba despre preparate de post, fără carne, lapte sau ouă.

Iar alimentul potrivit pentru această zi este peștele, la care avem dezlegare.

Dezlegare la pește

De Florii este dezlegare la pește, astfel că acest aliment va fi nelipsit de pe mesele noastre, indiferent dacă ținem sau nu post.

Se spune că în ziua de Florii, Iisus Hristos ar fi cerut să mănânce pește, motiv pentru care și Biserica oferă ocazia celor care postesc să se delecteze cu acest aliment.

Tradiția spune că persoanele care mănâncă pește de Intrarea Domnului în Ierusalim, adică în ziua de Florii, vor avea mare noroc, până la următoarea mare sărbătoare pascală. Și apoi, vor continua în același fel, într-un cerc permanent al vieții, nemuritoare.

Familiile care pun pe masă preparate pe bază de pește vor avea înțelegere și armonie în casă pe tot parcursul anului.

Ce reprezintă crengile de salcie

O altă tradiție importantă pentru ziua de Florii, citată de media, atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici, spune că enoriașii trebuie să ducă ramuri de salcie la Biserică.

Preotul le sfințește ramurile de salcie, iar credincioșii le duc acasă și le așază la icoană. Astfel, se spune că locuitorii acelei case, unde intră salcia, vor fi feriți de spiritele rele și orice boală grea.

Ce nu trebuie să facem de Florii

Există totuși un lucru care nu trebuie să îl facem de Florii și anume să ne spălăm pe cap. Și aceasta deoarece, persoanele care nu vor respecta această superstiție vor albi înainte de vreme.

Și de Florii ca la orice altă sărbătoare religioasă este interzis să se muncească acasă sau la câmp. Cel mai bine este ca această zi să fie petrecută cu familia.

Mii de oameni din România și Republica Moldova au nume de flori: Viorica, Viorel, Narcisa, Foarea, Floricel, Trandafir și continuați voi de aici.

O sărbătoare minunată tuturor, indiferent de nume! Și fie ca visele voastre să se împlinească!

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img