Thursday, June 1, 2023

Toate muzeele din Maramureș vor putea fi vizitate cu un bilet unic 

Recomandare:

Toate muzeele din judeţul Maramureş vor putea fi vizitate cu bilet unic în urma unui parteneriat dintre principalele muzee şi Organizaţia de Management al Destinaţiei Maramureş, a anunţat, luni, serviciul de comunicare al Consiliului Judeţean Maramureş, citat de Agerpres.

Conform aceleaşi surse, luni, 13 martie 2023, a fost semnat Acordul de parteneriat între Organizaţia de Management al Destinaţiei Maramureş şi muzeele aflate în subordinea administraţiei judeţene, respectiv Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Muzeul de Ştiinţe Astronomice Baia Mare, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, prin care se va implementa proiectul Visit Maramureş Pass.

Biletul unic va avea valabilitate 5 zile de la activare, iar preţurile sunt cuprinse între 5 şi 25 de lei

Proiectul prevede înfiinţarea Biletului Unic de vizitare a muzeelor partenere, care va putea fi achiziţionat începând cu luna mai 2023. Acesta va avea o valabilitate de 5 zile de la activare, mai exact de la efectuarea primei vizite folosind Biletul Unic.

Preţurile vor fi cuprinse între 5 şi 25 de lei: 5 lei pentru preşcolari, elevi, studenţi, 15 lei pentru pensionari, 25 de lei pentru adulţi.

„Un nou proiect prin care dezvoltăm turismul în Maramureş. Prin implementarea Biletului Unic ne dorim să creştem atât vizibilitatea muzeelor, cât şi numărul de vizitatori. De asemenea, venim în sprijinul turiştilor care vor să viziteze muzeele noastre, care nu vor mai fi nevoiţi să cumpere bilete de la fiecare muzeu în parte”, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Biletul Unic va putea fi achiziţionat de la fiecare muzeu partener sau online de pe site-ul www.visitmaramures.ro.

„Am realizat Acordul de parteneriat cu muzeele din Baia Mare, în prima fază, urmând să-l extindem la nivel judeţean, cu toate muzeele din Maramureş. Obiectivul nostru principal este să dezvoltăm, să promovăm Maramureşul şi, totodată, să facilităm vizitarea de către turişti a obiectivelor principale din judeţ”, a conchis Paul Habina, director Organizaţia de Management al Destinaţiei Maramureş.

Foto: travlocals.com

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img