Saturday, June 3, 2023

TikTok, interzis pe dispozitivele guvernamentale din Marea Britanie. Lista de interdicții se mărește

Recomandare:

Oliver Dowden, ministrul britanic al cabinetului de miniștri, a anunțat joi, 16 martie 2023, că TikTok va fi interzis pe dispozitivele guvernamentale, urmând astfel exemplul mai multor organizații globale.

Comisia Europeană și mai mult de jumătate din statele americane și Congresul SUA au introdus deja o interdicție din cauza îngrijorărilor legate de posibilele atacuri cibernetice.

Într-o declarație în fața parlamentului, oficialul Dowden a spus că “ar putea” exista un risc în ceea ce privește modul în care datele și informațiile guvernamentale sunt utilizate de către aplicație.

El a mai spus totodată că, deși utilizarea TikTok este “limitată”, interzicerea acesteia reprezintă o bună “igienă” cibernetică și aliniază Marea Britanie la SUA, Canada și UE.

TikTok a fost supus unui control din ce în ce mai atent în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor sale, existând îngrijorări că ar putea fi folosită pentru a promova opinii pro-Beijing sau pentru a colecta date despre utilizatori – lucru pe care TikTok îl neagă cu tărie.

Foto: pixabay

TikTok s-a declarat “dezamăgită” de decizia guvernului.

Un purtător de cuvânt a declarat: "Credem că aceste interdicții s-au bazat pe concepții greșite fundamentale și au fost determinate de o geopolitică mai largă, în care TikTok și milioanele noastre de utilizatori din Marea Britanie nu joacă niciun rol”.
"Rămânem angajați să lucrăm cu guvernul pentru a aborda orice preocupare, dar ar trebui să fim judecați pe baza faptelor și tratați în mod egal cu concurenții noștri".
"Rămânem angajați să colaborăm cu guvernul pentru a aborda orice preocupare, dar ar trebui să fim judecați pe baza faptelor și tratați în mod egal cu concurenții noștri".

De exemplu, potrivit presei externe, furturile de mașini sunt în plină expansiune în SUA datorită unui videoclip viral de pe TikTok care a expus o vulnerabilitate la anumite modele Kia și Hyundai.

Videoclipul, care a apărut pentru prima dată în 2021 și a recăpătat popularitate în iulie 2022, arăta cum să deturnezi cu ușurință anumite modele de vehicule Kia și Hyundai folosind doar un cablu USB.

Videoclipul a fost retras rapid de TikTok dar, de fiecare dată când a reapărut, răul a fost făcut: 70% din mașinile furate în Milwaukee anul trecut și 50% din mașinile furate în Chicago anul acesta erau de la cei doi producători sud-coreeni.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img