Sunday, May 28, 2023

TikTok dezvăluie un plan european de protecție a datelor, în timp ce SUA ia în considerare interzicerea aplicației

Recomandare:

TIKTOK, populara aplicație de socializare, a anunțat miercuri, 8 martie 2023, un nou plan de securitate a datelor, cunoscut sub numele de Project Clover, care are ca scop protejarea informațiilor utilizatorilor din întreaga Europă.

Decizia vine în contextul în care în SUA se intensifică presiunile politice pentru interzicerea aplicației din cauza legăturilor sale cu China, prin intermediul companiei-mamă, ByteDance, care are sediul la Beijing. Marți, 7 martie a.c., Casa Albă și-a dat sprijinul pentru un proiect de lege care ar putea permite guvernului să interzică TikTok.

În cadrul proiectului Clover, datele utilizatorilor vor fi stocate pe servere din Irlanda și Norvegia, orice transfer de date în afara Europei fiind verificat de o companie IT terță. Se estimează că utilizarea serverelor de date externalizate va costa TikTok 1,2 miliarde de euro în fiecare an.

Proiectul Clover va anonimiza, de asemenea, datele personale, astfel încât utilizatorii individuali să nu poată fi identificați fără informații suplimentare de către angajații TikTok la nivel global care pot accesa datele din aplicații.

Aplicația de partajare video are peste un miliard de utilizatori în întreaga lume, dintre care aproape 250 de milioane în Europa. Datele sunt stocate în prezent în SUA și Singapore, iar șefii aplicației au declarat în repetate rânduri că guvernul chinez nu poate avea acces la datele sale.

Despre TikTok

TikTok și omologul său chinez Douyin este un serviciu de găzduire de videoclipuri de scurtă durată deținut de compania chineză ByteDance. Acesta găzduiește videoclipuri trimise de utilizatori, care pot avea o durată cuprinsă între 3 secunde și 10 minute.

TikTok este o versiune complet separată, internaționalizată a Douyin, care a fost lansată pe piața chineză în septembrie 2016. A fost lansată în 2017 pentru iOS și Android pe majoritatea piețelor din afara Chinei continentale; cu toate acestea, a devenit disponibilă la nivel mondial numai după fuziunea cu un alt serviciu de socializare chinezesc, Musical.ly, la data de 2 august 2018.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img