Saturday, June 3, 2023

Terfiant. Fetiță ucisă în urma atacului unui rechin după ce a sărit să înoate cu delfinii

Autoritățile australiene nu au confirmat specia de rechin care a atacat

Recomandare:

Autoritățile din Australia spun că o fată de 16 ani a fost sfâșiată de un rechin într-un râu după ce a sărit să înoate cu un grup de delfini

Un atac al unui rechin din Australia de Vest a ucis o fată, după ce aceasta a fost sfâșiată în timp ce înota în Perth.

Potrivit rapoartelor poliției, incidentul a avut loc în râul Swan River, iar fata a murit după ce a suferit răni grave în timpul atacului.

Oficialii, citați de Reuters, au declarat că victima se afla cu prietenii ei în momentul incidentului și că a sărit de pe jet ski pentru a înota cu un grup de delfini.

Presa locală a precizat că, deocamdată, autoritățile nu au confirmat specia de rechin care a atacat-o, dar a precizat că oamenii din zonă sunt îndemnați să fie foarte atenți în jurul râului.

În apele Australiei de Vest există peste 100 de specii diferite de rechini, iar în râuri, la câțiva kilometri în amonte, sunt frecvente citind rechini taur.

Guvernul statului, care administrează o unitate de intervenție dedicată rechinilor, afirmă că numărul atacurilor de rechini din regiune este scăzut.

Ultimul atac mortal de rechin raportat în regiune a avut loc în noiembrie 2021, după ce un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost ucis de un mare rechin alb în apropiere de plaja Port Beach din Perth, mai scrie presa externă.

Foto: wikipedia

Informații despre rechini

Rechinii, din franceză requin, (ordinul Selachimorpha) sunt pești cu schelet cartilaginos și cu un corp hidrodinamic. Există peste 300 de specii; cele mai multe sunt marine, dar există și unii rechini de apă dulce (ex. în Gange, Zambezi).

Rechinii posedă între cinci și șapte branhii pe fiecare latură a corpului prin care se efectuează respirația. Pielea lor este acoperită de denticuli dermali care îi protejează de leziuni sau paraziți și le asigură o mai bună dinamică în mediul acvatic. O altă caracteristică a rechinilor este că dinții lor sunt substituibili.

Din punct de vedere al dimensiunii lor, rechinii prezintă o mare varietate de la rechinul pigmeu sau Euprotomicrus bispinatus o specie care trăiește în zonele profunde ale mărilor și care măsoară aproximativ 22 de centimetri în lungime până la rechinul-balenă sau Rhincodon typus, cel mai mare pește cunoscut, care poate să atingă o lungime de până la 12 metri și care, precum balenele, se alimentează numai cu plancton. 

Rechinul-taur, Carcharhinus leucas, este cunoscut pentru capacitatea sa de a înota atât în apă sărată cât și în apele dulci din zonele de deltă.

În anul 2010 doar 6 persoane au fost omorâte de rechini în întreaga lume. Oamenii ucid anual aproximativ 73 de milioane de rechini, scrie media de specialitate. În ultimi ani, nu se explică de ce, cu exactitate, dar atacurile de rechini s-au înmulțit considerabil.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img