Saturday, June 3, 2023

Tensiuni în Coaliție. UDMR pierde ANRE, dar rămâne la guvernare și vrea aceleași ministere

Recomandare:

Tensiuni în Coaliție. UDMR a refuzat să voteze și a criticat preluarea funcțiilor din Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei exclusiv de către partenerii de Coaliție, iar liderul de grup din Camera Deputaților, Botond Csoma, consideră ”absolut injust” faptul că Nagy-Bege Zoltan a fost îndepărtat din postul de vicepreședinte al ANRE.

Această situație nu va schimba însă cu nimic acordul de guvernare și înțelegerea cu privire la cele trei ministere ce revin UDMR, care va rămâne cu aceiași titulari și după rotația premierilor, susțin liderii celor trei partide din Guvern.

Reprezentanții UDMR, PSD și PNL susțin menținerea protocolului Coaliției și a schimbului de ministere convenit la începutul guvernării, cel puțin până la acest moment.

Liderul de grup UDMR din Camera Deputaților ia însă în calcul că ”în politică niciodată nu spui că ceva nu se poate întâmpla”, referitor la ministerele care vor reveni UDMR ulterior rotativei.

Nagy-Bege Zoltan s-a bucurat de sprijinul colegilor din UDMR, care l-au propus pentru rămânerea în funcția de vicepreședinte al ANRE și au reproșat PNL și PSD că au preluat și postul de președinte (George Niculescu, susținut de PNL), și pe cele de vicepreședinți (Mircea Man, susținut de PNL, și Gabriel Andronache, susținut de PSD). Parlamentarii UDMR au ieșit miercuri din ședința plenului în timpul votului pentru funcțiile de conducere din ANRE.

Tensiuni în Coaliție. UDMR nu a cerut nimic în schimb

Deși au pierdut funcția de vicepreședinte în ANRE, reprezentanții minorității maghiare din România susțin că nu au cerut în Coaliție un alt post, la schimb, într-o altă instituție:

”Am luat această decizie politică de a nu participa la acest vot, credem că este o situație absolut injustă, domnul Nagy Zoltan este un profesionist și în același timp un om curajos. În foarte multe cazuri, în momente delicate, când am avut probleme cu prețurile la energie, nu s-a ascuns ca alții și a discutat și cu presa, a informat opinia publică despre problemele curente de atunci și credem că locul lui ar fi fost în conducerea ANRE. Noi nu suntem vânători de funcții sau recompense, noi considerăm că domnul Zoltan, un profesionist, ar fi trebuit să-și continue activitatea în această autoritate”, a spus, pentru Gândul, Botond Csoma, liderul de grup al UDMR din Camera Deputaților.

UDMR solicită păstrarea ministerelor după rotativă 

În ciuda nemulțumirilor declarate de reprezentanții UDMR în urma schimbării lui Nagy Zoltan din funcție, Botond Csoma susține că ”nu există un raport de cauzalitate între ANRE și rotativă”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img