Tuesday, June 6, 2023

Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, în România, iar în Spania se așteaptă căldură excesivă la sfârșitul săptămânii

Recomandare:

În România, vremea se va încălzi treptat, iar în sudul și estul țării va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, potrivit specialiștilor meteorologi.

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, iar în sudul și estul țării va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit.

Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde local și temporar va ploua, însă dimineața și noaptea în Maramureș și Transilvania trecător se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

În restul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar cu totul izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde se vor depăși 70…80 km/h dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în nord-vest, centru și sud-est, cu rafale de 45…50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade. Izolat, la începutul și sfârșitul intervalului, va fi ceață, potrivit media care citează INM.

Și în București, vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă, cu mult peste cea specifică datei, va fi de 15…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

La 8 martie 2023, per ansamblu, temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 8 grade. Pe unele porțiuni de drum, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Temperaturi caniculare în Spania

Nici Europa nu stă mai bine la capitolul meteo, de la frig și rece atingând acum temperaturi extreme, deosebit de calde. De exemplu, în unele zone din Spania se vor înregistra temperaturi caniculare de peste 30°C până la sfârșitul săptămânii.

Potrivit AEMET, agenția meteorologică de stat, în unele părți ale Spaniei, temperaturile vor crește până la cele mai potrivite pentru lunile mai sau iunie.

Potrivit lui Rubén del Campo, un purtător de cuvânt al AEMET, Agenția Meteorologică de Stat, până la sfârșitul acestei săptămâni, unele părți ale Spaniei ar putea să se bucure de vreme însorită și de temperaturi mai potrivite pentru luna mai sau iunie. Mercurul ar putea urca peste 30°C, a prezis specialistul meteorolog, citat de media externă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img