Thursday, June 1, 2023

Sunak, la un dineu de gală, aniversare a celor 100 de zile de muncă

Un mandat marcat de greve și scandaluri

Recomandare:

Premierul britanic, Rishi Sunak, a ținut un discurs la o cină de gală a conservatorilor săi care au marcat 100 de zile de mandat, în timp ce incertitudinea economică și ratele ridicate ale inflației planează asupra Regatului Unit.

Pe fondul tulburărilor majore din întreaga țară în urma grevelor pentru majorarea salariilor profesorilor și funcționarilor publici, precum și a creșterii inflației, premierul britanic, a ținut un discurs la un dineu de gală al membrilor partidului său conservator în noaptea de miercuri, 1 februarie 2023.

Potrivit Bloomberg, evenimentul a fost organizat pentru a-și liniști partidul cu privire la îmbunătățirea perspectivelor sale electorale.

Acest lucru vine într-un moment în care majoritatea sondajelor sugerează o înfrângere la alegerile generale de anul viitor pentru conservatori.

Conform previziunilor Fondului Monetar Internațional (FMI), Marea Britanie se confruntă cu “cei mai sumbri doi ani dintre toate marile națiuni industriale”, ceea ce înseamnă că Sunak are mult de lucru pentru a dovedi că guvernul său poate fi de încredere în ceea ce privește economia țării.

Anterior, Sunak se angajase să reducă la jumătate inflația din țară, să stimuleze creșterea economică și să reducă datoria națională în timpul discursului de Anul Nou.

Dar, în timp ce împlinește 100 de zile de mandat, mandatul său a fost marcat de greve și scandaluri.

În pofida unei astfel de incertitudini care planează asupra viitorului Regatului Unit și al Partidului Conservator, Sunak a decis să marcheze cele 100 de zile de mandat participând și vorbind la un “eveniment strălucitor” organizat pentru a sărbători 100 de ani de existență a Comitetului de fond din 1992.

Se pare că parlamentarii conservatori și liderii din mediul de afaceri s-au întâlnit înainte de evenimentul cu cravată neagră, la un club privat din vestul Londrei, pentru a evalua performanțele lui Sunak de când a preluat funcția și au discutat, de asemenea, unde trebuie introduse toate schimbările.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img