Sunday, May 28, 2023

Sume mai mari pe cardurile copiilor. Ultimele informații despre alocație

Recomandare:

Potrivit deciziei luate de coaliția de guvernare, începând cu luna februarie 2023, copiii vor primi alocația majorată, adică mai mulți bani pe card.

Astfel, copiii vor primi alocații mai mari, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate în 2021. Sumele acordate lunar de stat vor crește pentru cei care au sub doi ani, respectiv trei, în caz de nevoi speciale, cei care au sub 18, dar și pentru cei care au peste 18 ani și studiază în mediul preuniversitar. Totodată și studenții ar putea beneficia de un sprijin, mai mare decât o alocație obișnuită.

Iată care sunt aceste sume, pentru fiecare categorie în parte.

  • 631 de lei  – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);
  • 256 de lei  – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);
  • 631 de lei  – pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

De exemplu, dacă în luna ianuarie părinții au încasat pe alocațiile copiilor cu vârste între 2 și 18 ani suma de 243 de lei. Din februarie, alocaţia a crescut cu circa 10 procente. Pentru copiii de până la 2 ani, în schimb, majorarea anunțată pentru anul în curs este de 30 de lei.

Inițial, Guvernul României a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi indexate cu rata inflației înregistrată în anul 2021. Prin urmare, alocaţiile urmau să fie majorate cu 5,5% sau aproximativ 12 RON pentru un copil care beneficiază de alocația standard de 243 de RON.

Ulterior, într-un interviu acordat TVR, ministrul Muncii și Protecției Sociale din România, Marius Budăi, a anunțat că alocațiile vor creste cu peste 10%.

”Vor creste alocațiile copiilor. Va fi o creștere un pic mai mare. Va crește de la 243 la 274 de lei (RON) și de la 600 de lei la 676 de lei (RON)”.

Potrivit legislației în vigoare, creșterea alocațiilor în 2023 este obligatorie și se realizează în funcţie de rata inflaţiei.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img