Sunday, May 28, 2023

Știri actualizate. Bilanțul victimelor este de peste 3.700 de morți în Turcia și Siria, după cutremurul uriaș

Recomandare:

După ce un cutremur puternic a lovit regiunea Nurdagi din provincia Gaziantep din sudul Turciei, bilanțul victimelor a depășit până în prezent 3.700 de morți.

Potrivit Reuters, în această dimineață, marți, 7 februarie 2023, bilanțul cutremurului care a lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei a depășit 3.700 de morți, potrivit Reuters.

În Turcia, numărul total se ridică la 2.316, potrivit datelor Autorității pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD). Se estimează că 13.000 de persoane sunt rănite, au adăugat aceștia.

Rapoartele guvernului de la Damasc au precizat că cel puțin 1.444 de persoane au pierit, iar aproximativ 3.500 au fost rănite.

Toate datele centralizate din Turcia și Siria au dus la un total de peste 3700 de oameni morți. Salvatorii sunt în plină acțiune și continuă să caute supraviețuitori printre dărâmături.

Luni seară, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat șapte zile de doliu național.

El a scris pe Twitter: “Din cauza cutremurelor care au avut loc în țara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu național de șapte zile. Drapelul nostru va fi arborat la jumătate de catarg până la apusul soarelui duminică, 12 februarie 2023, în toate reprezentanțele țării noastre și în străinătate”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img