Sunday, May 28, 2023

Start eveniment. La 23 aprilie 2023, alergătorii sunt așteptați la Semimaratonul Iași

Recomandare:

În zi de duminică, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, 23 aprilie 2023, alergătorii sunt așteptați cu inima deschisă la startul din fața Palatului Culturii. Evenimentul a fost anunțat oficial în sala mare a Primăriei, alături de organizatori, sponsori, parteneri și media.

Cine sunt ambasadorii 2023

Ambasadorii Semimaratonului Iași 2023, Crina Pintea, campioană la handbal, Mirela Lavric, atletă, Adrian Vasile, antrenorul CSM București și Delia Tudose, model și ambasador Salvați Copiii Iași susțin cauzele bune implicate în eveniment și-i invită pe toți cei cu drag de alergare să se înscrie la una dintre cursele evenimentului. Acestea sunt următoarele:

  1. semimaraton 21km, 
  2. cros 10 km, susținut anul acesta de compania Borg Warner,
  3. cros 5k, susținut de compania Eset,
  4. cursa populară 2,5 km, încurajată de Centric și 
  5. cursa copiilor, sub patronajul companiei Visma.

Precizări pentru înscriere

De altfel, dacă pentru înscrierea adulților există o taxă de participare, care poate fi consultată pe https://semimaratoniasi.ro/inscriere/formular/, pentru copii înscrierea este gratuită și se poate face pe acest link: https://semimaratoniasi.ro/cursa-copiilor/formular-de-inscriere/.

Despre fondurile evenimentului

Toate fondurile obținute din înscrieri și sponsorizări merg către susținerea copiilor din medii defavorizate și organizarea evenimentului.

Copiii vulnerabili din centrele educaționale Salvați Copiii Iași și elevii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse sprijiniți de Pro Ruralis Iași sunt susținuți prin Semimaraton Iași. Anul trecut, 45.700 euro au fost donați acestor două cauze.

Opinii avizate

„Nu e ușor de organizat un astfel de eveniment, dar ținta este nobilă: copilul; care trebuie protejat,” a subliniat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

„Rotary Iași Club Copou a inițiat acest eveniment acum 8 ani. […] Aducem an de an în Iași un eveniment prezent în toată lumea și sperăm să devină din ce în ce mai mare și aici la noi.” Sorin Crăciunescu, Past President Rotary Iași Club Copou.

„Încercăm să ridicăm nivelul de performanță prin parteneriatul cu Federația Română de Atletism, ceea ce aduce o nouă vizibilitate pentru Semimaraton și Iași. Suntem în calendarul lor și, astfel, sportivii de performanță vin aici și au timpii recunoscuți. Țelul nostru este să ajungem în calendarul internațional de competiții sportive.” a precizat Vlad Diaconescu, Past President Rotary Iași Club Copou.

În același context, Ioana Atasiei, Președinte Salvați Copiii Iași a menționat:

„De 30 de ani reprezint Salvați Copiii Iași și facem bine în comunitate. Hashtag-ul Semimaraton Iași, „PowerOfAll”, e un cerc al încrederii, al continuității, suntem de altfel la ediția cu numărul 7. Ne dăm forță unul altuia, încredere și creștem împreună. Haideți să avem o ediție interstelară.” 

Și alte puncte de vedere

Liviu Măgurianu, Coordonator programe Salvați Copiii Iași:

„Semimaraton Iași e un eveniment care ajută ieșenii și turiștii să vadă ce-i mai frumos din acest oraș. De asemenea, e important să transmitem copiilor noștri un model exemplar: cei mici văd 2000 de adulți care aleargă pentru bine. De altfel, James Heckman, laureat al Premiului Nobel pentru economie, a demonstrat că susținerea copiilor vulnerabili de la vârste mici conduce la o creștere a profitului economic de 7 până la 10 ori. De aceea, nu e important să urci pe podium, ci să vii la start”.
„E o cursă a faptelor bune în Iași. Vă invităm pe toți în echipa entuziastă de la start fiindcă produce impact și schimbări în orașul nostru,” potirivit opiniei reprezentantului Iulius, Costi Andriescu.
„În urmă cu 10 ani 7% dintre români făceau mișcare regulat, iar acum, acest procent a crescut la 12%. Susținem copiii fiindcă ei sunt pepiniera din care cresc viitorii campioni. E un eveniment care aduce un mare plus orașului Iași”, a spus și Ovidiu Florea, reprezentant Oxygen.
„Motivul pentru care am decis să participăm la această ediție Semimaraton Iași este implicarea activă în comunitate: sprijinim fondul de burse prin Fundația Comunitară Iași, participăm la FII Practic, unde susținem tinerii pasionați de tehnologie, avem programe proprii de internship, iar în toamnă am sprijinit proiectul educațional „Adoptă o clasă”, unde am renovat o sală din Liceul de Informatică Grigore Moisil. Totodată, credem în puterea comunității locale în a sprijini copiii fiindcă, prin susținerea tinerilor, susținem un viitor mai bun pentru toți. Mulțumim tuturor celor implicați și mult succes!”. Această opinie aparține reprezentantului Expert Network, Ioana Făghian.

Prin intermediul nostru, organizatorii evenimentului mulțumesc partenerilor, sponsorilor și tuturor iubitorilor de copii și sport. Alldova și Infoanunț sunt perteneri media ai evenimentului.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img