Thursday, June 1, 2023

Șoc în urma morții subite a ambasadorului ceh în Polonia

Recomandare:

Omagiile au inundat rețelele de socializare după ce s-a anunțat că Jakub Dürr, ambasadorul Cehiei în Polonia, a murit subit.

Jakub Dürr, în vârstă de 46 de ani, ambasadorul Cehiei în Polonia, a murit subit joi, 16 februarie. El se afla în concediu medical din noiembrie și s-a întors în Cehia de la Varșovia din motive de sănătate, dar apoi s-a întors la muncă în Polonia.

Ministerul de Externe al Republicii Cehe l-a numit pe Jakub, care a fost fost ministru adjunct al educației, tineretului și sportului din Republica Cehă, un “mare diplomat”.

Ministrul de externe al țării, Jan Lipavský, a declarat: “Am primit cu mare durere vestea decesului stimabilului meu coleg Jakub Dürr, ambasadorul Republicii Cehe în Republica Polonă, cu care am fost informat.

“A făcut multe pentru diplomația cehă nu numai în Polonia, în trecut a promovat neobosit interesele noastre în Uniunea Europeană, s-a dedicat cu tenacitate afacerilor europene chiar și la sediul central.

“Sincere condoleanțe familiei și celor dragi.”

Dürr a lucrat în diplomația cehă timp de peste 12 ani. Mai întâi a fost ambasadorul Cehiei în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți pe lângă Uniunea Europeană.

A devenit apoi ministru adjunct de externe și a condus secțiunea europeană timp de aproape trei ani, înainte de a deveni ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Polonă în decembrie 2021.

Mesajele de regret și condoleanțe s-au revărsat pe rețelele de socializare după aflarea veștii morții subite a lui Dürr.

Un minut de reculegere în memoria regretatului ambasador Jakub Dürr a fost ținut astăzi atât la reuniunile ambasadorilor CoreperII, cât și la cele ale ambasadorilor CoreperI, după cum notează contul de Twitter “Czechia in the EU”.

“Mulțumim @EUAmbDanielsson și @TorbjornHaak pentru cuvintele emoționante și tuturor pentru că v-ați amintit de Jakub și pentru condoleanțele dumneavoastră”, se arată în comunicat.
În același timp și Ambasada Cehiei în Polonia a scris: “Cu mare tristețe și durere vă informăm că la 16 februarie 2022, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe la Varșovia, domnul Jakub Dürr, a încetat din viață pentru totdeauna. Un diplomat excelent, un mare expert și prieten al Poloniei și, mai presus de toate, un mare om s-a stins din viață…”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img