Sunday, May 28, 2023

Și premierul spaniol ajunge în Ucraina

Recomandare:

Unul după altul, reprezentanți europeni, după și îaninte de președintele Biden, merg în Ucraina. Acum este rândul oficialului spaniol, imediat după șefa de guvern din Italia, Meloni.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a aterizat în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a sosit în Ucraina pentru a se întâlni joi, 23 februarie, cu omologul său, președintele Zelenski.

Potrivit Reuters, la sosirea sa, Sanchez a fost primit de ministrul adjunct de externe al Ucrainei, de ambasadorul ucrainean la Madrid (Spania) și de ambasadorul spaniol în Ucraina.

Vizita lui Sanchez în Ucraina are loc într-un moment în care invazia rusă în această țară este pe cale să împlinească un an pe 24 februarie 2023.

Această vizită a premierului spaniol are loc la o zi după ce ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, a anunțat că va trimite șase tancuri de luptă Leopard 2A4 de fabricație germană în Ucraina.

Biden: „Un an mai târziu, Kievul rămâne în picioare”

De asemenea, președintele american Joe Biden a efectuat recent o vizită surpriză în Ucraina și a promis ulterior un ajutor militar pentru această țară în valoare de 500 de milioane de dolari.

Președintele american Joe Biden a ajuns luni la Kiev, în capitala Ucrainei, într-o vizită surpriză.

„Un an mai târziu, Kievul rămâne în picioare. Și Ucraina rămâne în picioare. Democrația rămâne în picioare”, a spus președintele american Joe Biden, la Palatul Mariinski.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuția cu liderul SUA privește armele cu rază lungă de acțiune în timpul vizitei.

Ulterior, Casa Albă a transmis într-un comunicat că președintele american va anunța o altă livrare de echipamente critice, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană care să protejeze populația Ucrainei.

Casa Albă va anunța, după cum a relatat media, mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și sprijin militar pentru Ucraina, dar și un pachet suplimentar de asistență de 500 de milioane de dolari.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img