Saturday, June 3, 2023

Semnal de alarmă. O anumită hrană pentru câini este rechemată de pe piață

Recomandare:

Compania Nestlé Purina PetCare recheamă de pe piață hrana pentru câini cu prescripție medicală din cauza unor niveluri potențial ridicate de vitamina D, potrivit oficialilor federali americani din domeniul sănătății, marți, 14 martie.

Două loturi de hrană uscată pentru câini cu prescripție medicală Purina Pro Plan Veterinary Diets EL Elemental au fost rechemate voluntar după ce Purina a descoperit o eroare de furnizor, potrivit unui anunț de rechemare postat de Food and Drug Administration (FDA).

"Extinderea vine în urma unei investigații provocate de Purina care a descoperit noi informații despre o eroare de producție de la un furnizor din SUA, care a fost făcută doar la această formulă specifică și a dus la niveluri potențial ridicate de vitamina D", se arată în anunțul de rechemare.

Anunțul de avertizare este dat la mai mult de o lună după ce compania a inițiat prima dată o rechemare a produselor sale, după ce a fost informată de două cazuri distincte confirmate de câine care prezenta semne de toxicitate a vitaminei D.

Deși vitamina D este considerată un nutrient esențial pentru câini, nivelurile ridicate ale acesteia “pot duce la probleme de sănătate în funcție de nivelul de vitamina D și de durata expunerii”, se arată în documentul de rechemare.

Simptomele toxicității vitaminei D pot include vărsături, pierderea poftei de mâncare, sete crescută, urinare crescută, salivare excesivă și disfuncții renale (rinichi).

Proprietarii de câini sunt îndemnați să înceteze “imediat” să mai folosească produsul și să îl arunce. În cazul în care animalele de companie prezintă semne de toxicitate cu vitamina D, proprietarii ar trebui să contacteze medicul veterinar, continuă retragerea.

De asemenea, medicilor veterinari și altor parteneri de vânzare cu amănuntul li se spune să îndepărteze și să distrugă produsul afectat.

Potirivit producătorului, gama PURINA conține unele dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci de hrană pentru animale de companie.

Fiecare marcă și fiecare produs sunt rezultatul multor ani de cercetare științifică și au o calitate și un gust de excepție, precum și substanțe nutritive valoroase.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img