Thursday, June 1, 2023

Șefii Parlamentului merg la Chișinău. Premierul Ciucă a fost și el săptămâna trecută

Recomandare:

Vizită la Chișinău. Preşedintele interimar al Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Alina Gorghiu şi Marcel Ciolacu, vor efectua, luni, o vizită în Republica Moldova.

Alina Gorghiu va participa, la Palatul Naţional “Nicolae Sulac” din Chişinău, la spectacolul-concert “Limba noastră este patria mea” şi va avea o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Marcel Ciolacu va susţine o alocuţiune la festivităţile prilejuite de dezvelirea busturilor lui Alexandru Marghiloman şi Ion Inculeţ în localitatea Ialoveni, pentru ca apoi să se întâlnească cu IPS Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor.

Ce a discutat Nicolae Ciucă la Chișinău

Săptămâna trecută și premierul Nicolae Ciucă a fost în vizită în Republica Moldova. Acesta a salutat decizia Parlamentului Republicii Moldova de a adapta legislația în conformitate cu hotărârea Curții Constituționale, respectiv de a acorda limbii române statutul de limbă oficial.

“Vizita la Chișinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetățenilor săi. Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autoritățile Republicii Moldova au reușit să gestioneze, cu largul sprijin internațional, situația de securitate și amenințările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Totodată, în cadrul discuțiilor, atât cu președintele Maia Sandu, cât și cu omologul său, Nicolae Ciucă a subliniat că în prezent este important demersul privind consolidarea mediului de securitate din Republica Moldova. 

“Consolidarea mediului de securitate şi asigurarea tuturor costurilor necesare combaterii oricăror forme de destabilizare reprezintă un obiectiv important pe agenda noastră de discuţii şi cred că la fel este consolidarea relaţiilor economice, astfel încât să putem să creăm un cadru prin care cetăţenii Republicii Moldova să poată să resimtă că se iau măsuri în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai, care este un obiectiv comun al nostru”, a afirmat Ciucă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img