Sunday, May 28, 2023

Va fi creat un nou imn pentru Încoronarea Regelui Charles

Recomandare:

Un nou imn va fi creat pentru Încoronarea Regelui Charles de legendarul compozitor britanic Sir Andrew Lloyd Webber.

Sir Andrew Lloyd Webber a anunțat duminică, 19 februarie 2023, că i s-a acordat marea onoare de a compune un nou imn pentru Încoronarea Regelui Carol.

Amintim că la data de 6 mai, Charles va fi încoronat oficial ca rege al Angliei în cadrul unei ceremonii spectaculoase la Westminster Abbey.

Postând pe profilul său oficial de Twitter, legendarul muzician britanic a scris: “Sunt incredibil de onorat că mi s-a cerut să compun un nou imn pentru Încoronare. Imnul meu include cuvinte adaptate din Psalmul 98.

L-am compus pentru corul și orga Westminster Abbey, pentru alămurile ceremoniale și pentru orchestră. Sper că imnul meu reflectă această ocazie plină de bucurie”.

Ceremonia va fi urmată a doua zi, pe 7 mai, de un concert masiv de încoronare la Castelul Windsor. Organizatorii acestuia speră să atragă unele dintre cele mai mari vedete din lumea divertismentului pentru a cânta în cadrul acestui eveniment unic care va fi transmis de BBC.

Cu toate acestea, s-a scris anterior în presa externă că firma regală a suferit un eșec atunci când două dintre cele mai mari vedete pop din Marea Britanie au refuzat invitațiile de a participa. Potrivit Mail on Sunday, atât Ed Sheeran, cât și Adele au anunțat că nu pot cânta la data respectivă.

Sheeran are un angajament anterior în Texas, în timp ce din partea lui Adele nu a fost oferită nicio explicație. Se crede că The Spice Girls și Lionel Richie sunt aproape de a-și confirma participarea la eveniment.

Palatul Buckingham a dezvăluit deja, la sfârșitul luni ianuarie, programul celor trei zile de festivităţi pentru încoronarea regelui Charles al III-lea.

După ceremonia organizată în ziua de 6 mai 2023, la Westminster Abbey vor avea loc un concert cu vedete, dar și un „mare prânz” naţional şi iniţiative de promovare a voluntariatului. 

Despre aceasta s-a scris și se va relata și în continuare, fiind un subiect de actualitate regalitatea britanică ieri și azi.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img